Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: d100 czy d70?

Domyślnie

Ja tez mialem dylemat czy d70 czy d100. Kupilem d70. Narazie jestem zadowolony, ale tez mysle o zamianie za rozsądne pieniadze Czy d100 wykonana jest z tego samego materialu co d70? Czy jest bardziej pewna w trzymaniu i czy w ogole roznice w jakosci zdjec są zauwazalne... ? prosze o odpowiedz

Pozdrawiam, Patrycjusz
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

roznice w jakosci zdjec..hmm oba aparaty robia rozne.. wykonanie jest moim osobistym zdaniem fajniejsze w d100..inny rodzaj plastiku na d100 i d100 posiada wewnetrzne aluminiowe oslony na elektronice podczas gdy d70 tylko na sensorze od tylu.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

a lepiej D50 czy D100? chodzi mi o funkcjonalnośc.

to dwa diametralnie rozne aparaty, d50 jest pozbawiony wielu funkcji w porownaniu do d100, jednak 50 to nowszy aparat i jesli brac pod uwage kryterium nowszy=bardziej funkcjonalny to stowka przegrywa...

Ja tez mialem dylemat czy d70 czy d100. Kupilem d70. Narazie jestem zadowolony, ale tez mysle o zamianie za rozsądne pieniadze Czy d100 wykonana jest z tego samego materialu co d70? Czy jest bardziej pewna w trzymaniu i czy w ogole roznice w jakosci zdjec są zauwazalne... ? prosze o odpowiedz

d100 przypomina anaologowa f80, jednak diametralnej roznicy w ergonomi pomiedzy 100 a 70 nie ma. D100 jest wykonana z plastiku + stop magnezu. Trzyma sie bardzo pewnie, nic nie trzeszczy, po prostu kawal dobrego sprzetu. Denerwuje mnie troche ruszajaca sie klapka od CF, jak sie ja dociska to smiesznie stuka...tez tak macie???
    Jesli chodzi o jakosc zdjec, to sa porownywalne, jednak slyszalem , ze d70 generuje bardziej surowe kolory niz d100. Te z 100 sa jakby bardziej naturalne. Zreszta czytalem ostatnio post NINa i to potwierdzalo by ze faktycznie moze to byc zauwazalne.

ale szczerze mowiac lepiej zainwestowac pieniadze w lepsze szklo niz zmieniac body...
    chociaz grip do d100 jest wyborny....

pozdrawiam

[/b]

nin
    Gość

Domyślnie

nie wypowiadam sie juz na temat tej klapki
    przylepilem tasma dwu stronna z takim grubym podkladem
    tylko ze gorna czesc kleju oderwalem wiec klapka opiera sie
    na tym czyms ale chyba to wyrzuce bo glupio bez stukajacej klapki : P

no i D100 ma wiekszy wizjer (jak dla mnie slepego przewazylo szale)

i jedno o czym napewno trza napisac to to ze 70 robi napewno ostrzejsze zdjecia
    czasami az za ostre :/ no i jest to nowsza konstrukcja
    choc moim zdaniem D100 mimo ze ma juz 3-4? lata nadal przewyzsza
    funkcjonalnoscia i jakoscia zdjec wiele nowych dslr innych firm

Domyślnie

mi brakuje jeszcze troche lepszego uszczelnienia w d100(np.ukochanej klapki oprocz tego wszystko jest ok.
    mialem juz kilka dlsr na dluzej, ale d100 i olympus e-1, to dla mnie kwintesencja fotografii - zadnych zbednych bajerkow itd. sama przyjemnosc z naciskania spustu migawki. na koncu rankingu jest minolta 7D...
    PS. tak na marginesie, jaki byscie polecali ob. do makro w cenie do 800zl? chodzi mi po glowie 50/2,8 sigmy 1/1 ???
    ___d100___sigma 24-70/2,8___sigma 70-300/4-5,6___lowe pro nova 3

___KUPIE GRIPA DO D100___

Domyślnie

oo tak d100 ma odrobine wiekszy wizjer. Generalnie ja powiem tak, pomimo ze d100 juz ma troche latek, to jego fotograficzne zdolnosci nie zmalaly ani nie wzrosly. Jezeli fotografujesz od lat,, masz wiedze o postprodukcji, bardziej zadowolony w praktycznym dzialaniu aparatu bedziesz z d100.

JEzeli sobie cykac chcesz bo chcesz wez d50, on dopali ci w puszcze bardziej zdjecia niz d100 ktory zostawia wszystko tobie.

Domyślnie

A skoro juz zeszlo na wielkosc wizera w D100, moze ktos wie czy wizjer w D200 jest taki jak w D100 czy to raczej inna linie i D200 dziedziczy to po 70tce ?
    ArS
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars
    A skoro juz zeszlo na wielkosc wizera w D100, moze ktos wie czy wizjer w D200 jest taki jak w D100 czy to raczej inna linie i D200 dziedziczy to po 70tce ?
    ArS
    d200 ma wizjer z klasy d2x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donao
    D100 jest wykonana z plastiku + stop magnezu. Trzyma sie bardzo pewnie, nic nie trzeszczy, po prostu kawal dobrego sprzetu.
    Wlasnie o to mi chodzi. Jestem przyzwyczajony do solidnego sprzetu typu f801s, f90x.

Cytat Zamieszczone przez Rave
    Jezeli [...] masz wiedze o postprodukcji, bardziej zadowolony w praktycznym dzialaniu aparatu bedziesz z d100.
    Własnie chodzi mi o aparat solidny i pozbawiony wielu pierdół. Nie potrafie się przyzwyczaic do d70. (chociaz to dobry aparat).

Dzieki za odpowiedzi.
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

D100 bez szemrania, dobry do potrzymania i do robienia zdjęć, a na allegro ostatnio w dobrym stanie i cenie bywa
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów