Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: czy brać D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m@rcin Zobacz posta
    Jedyna zaleta to grip. Jak podlaczysz go do D70 dodatkowy spust nie dziala, przy d70s za to bez zarzutu.
    grip dziala, tylko do niego (przynajmniej w gripie DELTY) jest kabelek, ktory podlacza sie do portu podczerwieni. Z praktyki wiem, bo sam mam, ze jest to jedno wielkie G. to inna sprawa. Pozytywna strona to taka, ze masz zwykly pojemnik na baterie co znaczaco przedluza mozliwosc wykonywania zdjec.

Co do samej puchy... tez zaczynalem od D70... wrazenia zostaly juz na Forum opisane, mozliwosci tez, BTW tu masz link do stronki z puszkami i nie tylko (http://pl.pixel-peeper.com/cameras/nikon/). Powiem krotko... D70 jest juz dosyc dlugo na rynku i jesli mozna ja po taniosci kupic to warto. Jesli uzywka, to na pewno wszystkie wady juz wyszly na jaw i sa po serwisie, jesli nowka, to jest gwarancja. Co do D70s.. IMO nie warto doplacac tych paru zlotych... no chyba, ze komus tam na czyms zalezy...
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Również polecam D70. A zamiast dopłacac do lepszego (nowszego) body dorzuć kilka stówek i kup zamiast 18-55 szkiełko 18-70 które jest bardzo chwalone przez Uzytkowników. Na początek napewno Ci wystarczy taki zestaw, a pózniej sam zauwazysz w co zainwestować pieniążki - lepsze szkło czy nowsze body.

Pozdrawiam!
    __________________ ? ___________________

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinekmm Zobacz posta
    Również polecam D70. A zamiast dopłacac do lepszego (nowszego) body dorzuć kilka stówek i kup zamiast 18-55 szkiełko 18-70 które jest bardzo chwalone przez Uzytkowników. Na początek napewno Ci wystarczy taki zestaw, a pózniej sam zauwazysz w co zainwestować pieniążki - lepsze szkło czy nowsze body.

Pozdrawiam!
    Co do szkielke, to osobiscie dolozyl bym jeszcze pare zlotych i kupil tamrona 17-50 2.8. Ciut mniejszy zakres, ale swiatlo stale
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Tamron 17-50 2.8 jest znacznie jeścniejszy niż N 18-70. Pozatym są na forum wątki i sam tego doświadczyłem, zę nikon zaniża światło ( przynajmniej w 18-70). To znaczy, że f5,6 w tamronie jest jaśniejsze,a N18-70 jest ciemniejszy.

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Mam Tamrona i znam to szkło. Jednak kosztuje ono dwukrotnie więcej niż w/w nikkor. Wyszliśmy przecież od szkła 18-55 do którego proponowałem dołozyć kilka stówek, a nie tysiąc złotych. A to jest właśnie różnica pomiędzy body z "s" i bez "s"...

Ale tamron rzeczywiście jest fajny; zresztą z autopsji powiem krótko: jak ktoś spróbuje jasnego szkła trudno mu jest się przesiąść na coś ciemniejszego... dlatego zdecydowałem się na Tamrona.
    __________________ ? ___________________

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów