Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Ale wiesz co - NEF wywołany z ustawienie linear response i odpowiednimi ustawieniami suwaków jest dobrym materiałem wyjściowym do obróbki w PSie. W tym ostatnim sobie podciągasz kontrast i kolorki - efekt jest często całkiem dobry. Podeślij mi NEFa na z.piatek(małpa)automatykaB2B.pl - przeprocesuję i wrzucę do wątku albo prześlę na mail

Domyślnie

Zbigniew poproszę w wątku jeśli nie sprawi to większego problemu.

Domyślnie

linear response to wcale nie jest lek na całe zło świata - używam go głównie do reanimacji świateł. Podeślij mi też NEF-ika na m.kaluza [na] chello.pl

Domyślnie

Dobra, kolega mi podesłał fotkę. Generalnie jest na niej duża flara i może dlatego jest problem z wyciągnięciem tego, co się chce.

Tak na szybko - wywołałem w C1 z linear response, bez korekty EV, z podciągniętym kontrastem i nasyceniem (o trochę), podciągnąłem też WB (wiem, że ten opis nic nie mówi osobom postronnym, ale piszę to też dla autora zdjęcia). No i wyszło takie coś:

A później w PSie podciągnąłem konrast (poprzez zmianę levels), trochę pomerdałem przy kolorach, aby do cieni i średnich tonów rzucić więcej zielonego i żółtego, ręcznie trochę przyciemniłem PG róg (powinienem nieco więcej). Acha - no i trochę nasycenie zdjąłem (może nawet za mało, ale niech zostanie). W sumie kilka minut roboty - na pewno można lepiej. Ew. można zrobić jeszcze nieco ciemniej. Możnaby też krzywymi pokombinować aby cienie wyciągnąć.

Domyślnie

ja też poproszę tego nefa, zobaczymy co uda mi się uzyskać z C1

jkaczmarczyk (na) echostar.pl
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

dzięki Zbigniew- musze sobie dać wiecej czasu na suwaczki ,pozdrawiam.

Domyślnie

Rozumiem, że fotki dotarły ...

Domyślnie

Tak tak wszystko jest ok, pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów