Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie D200- pytanie do userów..

Jeśli ktoś jest już szczęśliwym posiadaczem D200 - mam pytanko: czym różnią się banki "shooting menu bank" od "custom menu bank" ?

Domyślnie

A instrukcję czytałeś?

Domyślnie

A instrukcję czytałeś

tak, tak,

poczytaj bo tutaj malo userow d200 i jeszcze troche czasu uplynie jak ktos bedzie mogl odpowiedziec na nurtujace pytania

bo pytajacych bedzie wielu...

Domyślnie

jak ktos bedzie mogl odpowiedziec na nurtujace pytania
    to dwa niezalezne banki do ustawienia opcji osobistych preferencji
    - w "custom shoting bank" - nazywasz je np. studio / portret / itp i konfigurujesz
    wyłacznie ustawienia dotyczace jakosci zdjec jak: JPG lub RAW, ISO, Color,.
    Wyostrzenia - i masz błyskawicznie pod ręką jak sytuacja Cie zaskoczy i zaginiesz
    w mnogosci opcji ustawień

- w "custom menu bank" definiujesz własne ustawienia co preferencji pracy i obsługi
    aparatu np: Sport / Krajobraz / ... i definjujesz wielkosci pomiaru CW, pracy AF,
    szybkosci klatek/sek kratki na matówce lampki AF i tych wszystkich opcji które w jednej sytuacji
    sa przydatne a w innej lepiej miec to inaczej skonfigurowane... to tak w skrócie

Domyślnie

Wysłany: Sro 21 Gru, 2005

Cytat:
    jak ktos bedzie mogl odpowiedziec na nurtujace pytania

to dwa niezalezne banki do ustawienia opcji osobistych preferencji
    - w "custom shoting bank" - nazywasz je np. studio / portret / itp i konfigurujesz
    wyłacznie ustawienia dotyczace jakosci zdjec jak: JPG lub RAW, ISO, Color,.
    Wyostrzenia - i masz błyskawicznie pod ręką jak sytuacja Cie zaskoczy i zaginiesz
    w mnogosci opcji ustawień

- w "custom menu bank" definiujesz własne ustawienia co preferencji pracy i obsługi
    aparatu np: Sport / Krajobraz / ... i definjujesz wielkosci pomiaru CW, pracy AF,
    szybkosci klatek/sek kratki na matówce lampki AF i tych wszystkich opcji które w jednej sytuacji
    sa przydatne a w innej lepiej miec to inaczej skonfigurowane... to tak w skrócie
    no to chyba wystarczy

Domyślnie

Szczerze powiem, że właśnie się wziąłem za konfigurowanie tych banków zarówno shooting jak i custom. To bardzo fajna sprawa, nie dość, że syzbko można zmienić właściwości poszcególnych parametrów jedną zmianą to o wszystkim pamięta aparat.

Jeszcze tylko na razie nie wiem czy można do jednego z funkcyjnych przypisać Custom tak by je szybko pokrętłem zmieniać zamiast do menu wchodzić.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Uprawnienia umieszczania postów