Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rave
    Cytat Zamieszczone przez rocznik70
    może myślę głupawo, ale chyba dlatego że te profile są najwazniejsze (bo ostateczne)przy JPGach, które możemy od razu zanieść do labu. A te (przynajmniej te które spotkałem) "chcą" sRGB a nie adobe.
    a racja, ma to jakis swoj sens.
    swoja droga to wsumie mnie sie to bardzo podoba, ja lubie sobie czesto zmieniac tonacje kolorystyczna i w jotpegach rzadko robilem bo dawalo to mierne efekty (no jotpeg do postprodukcji sie srednio nadaje, przynajmniej z d100) a te profile cos czuje ze moga znalezc uzycie i nie bede musial ciagle raw robic, i tak o balans sie nie martwie bo nosze szarobiala karte nonstop ze soba.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    dzieki - własnie tego szukałem
    Szybko przestałem sobie zaśmiecać moją kurzą pamięć tą tabelką. Jeśli potrzebne jest mi coś innego niż w zestawie Normal, to przestawiam na Custom i jest git.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny
    Szybko przestałem sobie zaśmiecać moją kurzą pamięć tą tabelką.....
    jak wspomnialem - ja tez, generalnie zawsze custom - i tak chyba zostanie bo
    za wiele tu ustawien AUTO co daje niezwykle nierówno "naswietlony film" czyli
    mam na mysli to ze kazda klatka moze byc inna i potem korekta jest horrorem
    wole wiec zdefiniowac aby wiedziec co miałem wybrane.

PS.
    co do kolegi z biało-szara karta - dobre w studio czy zamknietych pomieszczeniach
    o stałym swietle, jednak PRE w terenie moze ci zdrowo zaskoczyc wystarczy mały
    obłok na niebie, inaczej odbite swiatło itp. Juz lepiej zdefiniowac na jedna wybraną
    wartość - oczywiscie nie z D200, bo tu i Kelvinki a i AutoWB działa w swietle dziennym
    wystarczajaco pewnie...

Domyślnie

PS.
    co do kolegi z biało-szara karta - dobre w studio czy zamknietych pomieszczeniach
    o stałym swietle, jednak PRE w terenie moze ci zdrowo zaskoczyc wystarczy mały
    obłok na niebie, inaczej odbite swiatło itp. Juz lepiej zdefiniowac na jedna wybraną
    wartość - oczywiscie nie z D200, bo tu i Kelvinki a i AutoWB działa w swietle dziennym
    wystarczajaco pewnie...
    nie moge sie oprzec uszczypliwosci..." dziekuje mistrzu za oswiecenie", calkowicie zbedne post skriptum. Bez urazy oczywiscie
    wiadomo ze pre tu sie wyklada na takiej samej zasadzie jak presety, a pracujac D2x wiem co sie moge spodziewac po d200, kelvinach i autowb..a o szarej karcie mowilem glownie gdy robie cos w pomieszczeniu lub studio, co nie zmienai faktu ze mam ja zawsze przy sobie.

Domyślnie

nie moge sie oprzec uszczypliwosci
    OK jasne tak napisałem, dla "mniej oświeconych" czytajacych. Tez generalnie
    poruszam sie z "szarą kartą" - zakupiłem Lastolite składaną jak blenda - i mam
    ja zawsze w torbie - mała, lekka i wyglada że jest naprawde "długowieczna"

Domyślnie

nie moge sie oprzec uszczypliwosci
    OK jasne tak napisałem, dla "mniej oświeconych" czytajacych. Tez generalnie
    poruszam sie z "szarą kartą" - zakupiłem Lastolite składaną jak blenda - i mam
    ja zawsze w torbie - mała, lekka i wyglada że jest naprawde "długowieczna"
    oo mam dokladnie taka sama, z jednej strony biala z drugiej szara, skladana jak blenda w ladnym niebieskim pokrowcu

Domyślnie

Ooo, jaka fajna Ile to kosztowało i gdzie kupiłeś?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Ile to kosztowało i gdzie kupiłeś?
    130 zł ..> foto7.com.pl > producenci > Lastolite
    a tam w akcesoria jest pozycja "Ezybalance"
    Oczywiscie kupisz przez net, choc to nie jest typowa
    konstrukcja strony sklepu internetowego.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów