Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    grypsy
    Gość

Domyślnie delicacy 180 napiecie

Witam.

Posiadam lampe Delicacy 180. Wyzwalam ja poprzez fotocele flashem z aparatu...ale szkoda mi tego flasha. Mam kabel i kostke...czy moge ta lampe wyzwalac kablem ? Czy napiecie jest bezpieczne ? Czy ktos tak wyzwala w/w lampe ? Szkoda byloby mi aparatu...jakby cos sie mialo spie.... Na stronce funsportu nie ma informacji o napieciu w/w lampy.

Pozdrawiam
    Bartek

Domyślnie

Gdzieś czytałem, że ma 6V więc śmiało można. A pytanie moje jak ci się sprawuje ta lampka bo przymierzam się do kupna??

Domyślnie

Mozna spokojnie wyzwalać kablem. Mam takie 4 i używam z powodzeniem.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Mozna spokojnie wyzwalać kablem. Mam takie 4 i używam z powodzeniem.

O to może kolega napisze jak się sprawują. Chcę zakupić dwie + posiadana sb-600 i jak z oświetleniem całej sylwetki tym ustrojstwem??

Domyślnie

Jeszcze się nie zepsuły i dobrze działają. Ja fotografuje biżuterię. Z postaciami nie mam żadnego doswiadczenia, więc nie odpowiem.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

grypsy
    Gość

Domyślnie

sorry, ze odpowiadma dopiero teraz. Na postac moze byc troceh za malo swiatla...chociaz od biedy da sie ja robilem postacie i bez wiekszych problemow

Domyślnie

Delicacy 180
    pstrykam nimi od ponad roku na softboxach,parasolkach, beautydishach i plastrach miodu i nigdy nie uzylem wiecej niz 3/4 mocy. Fakt, ze moje minimum to iso 200 (d70s), ale i tak musze stałki domykac do 7,1 czasem bo wypala (portrety z bliska) na wolnym powietrzu z agregatem tez bardzo dobrze sie sprawdzaja z rozsadnych odleglosci.
    Zadnych problemów, szybko sie ladują, lekkie, palniki nie padają. Prawdziwa moc okolo 100WS (mierzona w odpowiednich warunkach )

grypsy
    Gość

Domyślnie

a ile masz tych lamp ? :>

Domyślnie

Vooda, mam pytanie, czy beautydish-a masz jakiegoś "oryginalnego" (w sensie gotowca zakupionego w sklepie), czy też może sam robiłeś? Chcę BD kupić gdzieś, ale coś do Delicacy nie znajduję (albo mam taką jakąś dziwną wadę wzroku )

pozdrawiam

Domyślnie

poprosilem kumpla zeby pstryknal przerobke... dwa zdjęcia.. jedno z tylu, drugie z przodu - przy blysku. Sami ocencie jak to dziala z D 180

Pozdrawiam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów