Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Anglia, metropolia i prowincja

Witam,

byłem, widziłem, więc pokazuję. Zapraszam do krytyki.

1. Wejście do metra przy Westminsterze

2. Big Ben i ...

3. Windsor

4. Windsor raz jeszcze

5. Londyńska ulica

6. Ampthill
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Bardzo sympatyczne zdjęcia. Szkoda tylko, że niebo tak mało dramatyczne (co ja niegodny w zastępstwie nieobecnego zauważam), szczególnie na zdjęciach z pałacem.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Anglia, coz za egzotyczny kraj...
    Widoczki jak napisano sympatyczne, aczkolwiek z klasycznymi problemami. Na 1-ce wysoki kadr, by uniknąc tłumów ulicznych. 4,5,6 bardzo zwyczajne, a mysle ze Windsor np mozna spokojnie bardziej kreatywnie sfotografowac.

3-ka, ktora potencjalnie mogłaby byc bardzo plastyczna, niestety z uwagi na brak dobrego swiatła jest płaska, a szkoda - ma potencjał.
    Widoczny brak szarej połówki.

Najbardziej mi sie podoba Big Ben, nie widziałem chyba tak "londyńskiego" ujecia z dwoma symbolami miasta. No moze poczekałbym na starego piętrusa...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Anglia, coz za egzotyczny kraj...
    Widoczki jak napisano sympatyczne, aczkolwiek z klasycznymi problemami. Na 1-ce wysoki kadr, by uniknąc tłumów ulicznych. 4,5,6 bardzo zwyczajne, a mysle ze Windsor np mozna spokojnie bardziej kreatywnie sfotografowac.

3-ka, ktora potencjalnie mogłaby byc bardzo plastyczna, niestety z uwagi na brak dobrego swiatła jest płaska, a szkoda - ma potencjał.
    Widoczny brak szarej połówki.

Najbardziej mi sie podoba Big Ben, nie widziałem chyba tak "londyńskiego" ujecia z dwoma symbolami miasta. No moze poczekałbym na starego piętrusa...
    Dziękuję za krytykę, bardzo konstruktywną.

Ale kilka odpowiedzi.

Wysoki kadr na 1-ce, to nie ucieczka od tłumów, a sposób ujęcia motywu, w tym wypadku dość osobliwego szyldu wejścia do metra.

Windsor można lepiej sfotografować, ale ... ciężko było złapać dobry kadr, bo znaczna część "deptaka" była zamknięta, a ze światłem było cieniutko.

Nie to, żebym się tłumaczył, ale czasami po prostu dorobiana teoria jest nietrafiona. Dziękuję jesdnak za spostrzeżenia, są zawsze bardzo pomocne.

Specjalnie dla kolegi mały bonusik.

pzdr
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin

Domyślnie

bez urazy...
    wiem jak trudno czasami jest powstrzymac sie od focenia, bo okolicznosci nie sprzyjają, gdy wokól jest tak piknie, ze hej...

No i cóz zrobić, ze matryca/film to nie to samo co nasze oczka...tak, ze nie dorabiam teorii, bo sam takie fotki strzelałem/strzelam...

Wszelako zadzam sie z jednym obecnym tu guru od landszaftów, ze jak ujecie banalne, to agresywna obróbka pomóc może...

Zdjątka wszak same w sobie nie są złe, ale nie sa tez NIEZWYKŁE, a przeciez publikujesz je w topowym forum w branży...

a i dzieki za bonus, takie sytuacyjne ujęcia zawsze się bronią, chociaz ja jako zatwardziały tradycjonalista wolałbym tam widzieć STARE caby, a nie nowoczesne podróby

Domyślnie

No to teraz juz ze specjalną dedykacją

Domyślnie

nie godoj...SYRENA !?

Domyślnie

bardzo ladne fotki Piotrze szczerze gratuluje ,fajnie gdy ktos pokazuje inny klimat

Domyślnie

Tp nie syrena ale napewno ten pojazd bazą dla syreny był
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Uprawnienia umieszczania postów