Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie EXIF - wiecej informacji

Witam

Czy jest mozliwosc wyciagniecia z EXIF'a wiecej informacji a konkretnie odleglosci na jaka byla ustawiona ostrosc ?
    Sprawdzalem w Opanda (duzo informacji ale nie kojarze, ktora to wlasnie ostrosc) , podgladame Windows (podstawowe informacje) , Bibble (podstawowe informacje).

pozdrawiam
    Pawel

Domyślnie

Dodatek Exif Viewer 1.27 do Firefoxa pokazuje całkiem dużo. Sam sprawdź.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Opanda pokazuje tez duzo ale sa tam dziwne nazwy , parametry w kodzie bodajze szesnatskowym , nie wiem ktory odpowiada za odleglosc.
    Nie mam Firefox'a ... mam IE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    Nie mam Firefox'a ... mam IE...
    No to w czym problem, to 5 minut roboty i będziesz miał Firefoxa. W wymienionym przeze mnie dodatku jest legenda do symboli.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    No to w czym problem, to 5 minut roboty i będziesz miał Firefoxa. W wymienionym przeze mnie dodatku jest legenda do symboli.
    Przekonales mnie
    Niestety nie znalazlem tego co chcialem.
    Firefox i Exif Viewer ani Opanda dla Firefox.
    Ostatnio edytowane przez pdzran ; 26-09-2007 o 17:35

oczekujący
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pole Subject Distance jest oznaczone tagiem 9206 (szesnastkowo, http://www.exif.org/Exif2-2.PDF, strona 31), ale ani Opanda IExif, ani EXIFUtils tego pola nie wyświetlają, przynajmniej w JPG prosto z D80. W JPG wywołanych z NEFów przy pomocy Lightroom tym bardziej tego nie będzie, bo Lightroom odrobinę skraca EXIF :/ Nie wiem jak to robią inne programy do wywoływania. Tak, czy inaczej - pola nie ma, czyli nie jest umieszczane w zdjęciu.

Za to EXIFUtils wywołany na samplu z Canona 1Ds Mark III już pokazuje to pole, ale z wartością 0, czyli nieznaną.

Możliwe, że jest to uzależnione od obiektywu.
    Ostatnio edytowane przez sniewczas ; 26-09-2007 o 20:17 Powód: Jeszzce jedno zdanie.

Uprawnienia umieszczania postów