Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie sigma EF 430 ST a D40

siema
    mam pytanko, czy ta lampa będzie współpracować z nikonem d40? i czy warto by ja kupić mam okazje za 50 euro ja wyrwać nową i nie wiem czy warto.
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Nie warto. Nie będzie współpracować. Chyba że stawiasz na manual.
    Musisz szukać lampy która realizuje pomiar iTTL bo tylko taki masz w D40.
    Z Sigm to 500 Super i Standart obie na-iTTL.

Domyślnie

ok dzieki
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

Domyślnie

Odkopie watek.. wpadla mi ta lampa doslownie za grosze w swietnym stanie.. wiem wiem - nie ma ittl ale to mi nie potrzebne... mialem zamiar postawic ja z chinczykiem na statywie i wyzwalac radiowka... i wszystko dziala pieknie ale tylko przez chwilke (minuta moze dwie)... potem lampa idzie spac - pewnie dlatego ze nie wykrywa body.. trzeba do niej podejsc, wcisnac 'test' - wtedy nie ma blysku ale lampka sie budzi i znow przez chwilke dziala zdalnie...

Czy ktos wie jak zalatwic temat? Co zrobic zeby wylaczyc tryb 'standby' ktory to zapewne jest przyczyna tego problemu? Moze jakies piny pozwierac ?? Aha - moja lampa jest w wersji do canona...

Dzieki i pozdrawiam
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

Mam pytanie do osob ja uzytkujacych. Czy ta kampa wspolpracuje w trybie fotoceli? Probuje ja wyzwolic d90 i niestety nijak sie nie udaje. Ustawiam w aparacie zdalne blyskanie na kanale 1, lampme ustawiam na C1 i nie chce odpalic...

Prosze o pomoc. Lampe pozyczylam w elach pobawienia sie bo jeszcze nie dorobilam sie swojej.
    Ostatnio edytowane przez kurczaczek ; 12-08-2013 o 10:21
    Nikon N10.5 N35 N85 N80-200 S17-50 YN568
    Zapraszam do polubienia strony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczaczek Zobacz posta
    Mam pytanie do osob ja uzytkujacych. Czy ta kampa wspolpracuje w trybie fotoceli? Probuje ja wyzwolic d90 i niestety nijak sie nie udaje. Uztstawiam w aparacie zdalne blyskanie na kanale 1, lampme ustawiam na C1 i nie chce odpalic...

Prosze o pomoc. Lampe pozyczylam w elach pobawienia sie bo jeszcze nie dorobilam sie swojej.
    430 ST nie ma żadnej możliwości wyzwalania zdalnego za pomocą błysku.
    A co do ustawień kanałów - to jest tylko przy CLS, a nie trybie fotoceli. Przy wyzwalaniu przez fotocelę lampa główna musi być w manualu lub jeśli zdalna obsługuje pomijanie błysku pomiarowego, to TTL. Tryb CMD jest tylko dla lamp zdalnych z obsługą CLS/AWL.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Uprawnienia umieszczania postów