Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie zdjecia robione d40

Mam troche nietypowa prosbe do uzytkownikow Nikona D40 z kitowym obiektywem nikkor 18-55 f/3.5-5.6G ed II. Czy ktos moglby na mojego maila [email protected] przeslac mi zdjecia robione tym aparatem? Wiem ze w necie jest kilka stronek z takimi samplami ale zalezy mi na zdjeciach robionych przez takich amatorow jak ja- chce sprawdzic czy naprawde robie tka kiepskie zdjecia i porownac jakosc. Glownie zalezy mi na zdjeciach wykonanych w nocy z flesszem i bez (dlugie czsy naswietlania) jak i takich zwyklych w swietle codziennym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kameleon30 Zobacz posta
    chce sprawdzic czy naprawde robie tka kiepskie zdjecia i porownac jakosc. Glownie zalezy mi na zdjeciach wykonanych w nocy z flesszem i bez (dlugie czsy naswietlania) jak i takich zwyklych w swietle codziennym
    przyczep kilka swoich fotek na tym forum. Tu jest sporo ludzi, którzy tobie doradzą.
    p.s. to jest w miarę dobry i tani (200pln za nówkę na allegro) kit. Można się doczepić jedynie do zdjęć obiektów z dużej odległości ("nieskończoność") - wtedy może nie być zbyt ostro..... zostaje zakup lepszego obiektywu (np: nikkor 18-70/3.5-4.5 za około 900pln).
    jeszcze niezajechany NIKON d610 + szeroka N-stałka + średnio-długie N-tele

Domyślnie

Troche nocnych zdjec (D40) ze statywu (tani shit - wial wiatr i mogl sie troche kiwac na kicie i 70-300G :

http://tx.int.pl/1/_zdj/

Nieposortowane, wiekszosc to proby robione tuz po kupnie aparatu - dzisiaj pewnie bylyby lepsze

Pozdrawiam i witam wszystkich.
    MB
    D40 kit + 70-300G i kilka innych drobiazgow.

Domyślnie

dzieki za opdowiedzi-niechialbym dawac sowich fotek-sa naprawde kiepskie w porownaniu do tego co tu widzialem. Sprawa jest taka-mialem do wydania 2tys na aparat w sumie dla calej rodziny. Na fotografii znam sie bardzo slabo (jedynie doswiadczenia na slabych kompaktach z marketu). Kierowale sie radami kumpli- kup lustrzanke. No i teraz troche zaluje-ja jeszcze jakos mam ochote sie zglebiac w tajniki robienia zdjec ale reszta rodziny robi tylko na auto- co w konsekwencji prowadzi do tego ze czesc zdjec nie jest taka jak powinna. I tu zaczyna sie mala awantura-ze tyle kasy, ze nawet nie ma podgladu,ze filmow nie nagrywa. Czasami niektore zdjecia wychodza tak kiepsko ze nachodza mnie mysli ze moze mam trefny towar dlatego chcialbym porownac zdjecia. Za ewentualne linki bardzo dziekuje-tez moga byc

Domyślnie

sprzedaj go czym prędzej , kup kompakta i nie zawracaj ....
    a tak na poważnie jak chcesz żeby Ci pomóc jeśli nawet nie chce Ci się wkleić fotek do oceny
    po za tym większość fotek trzeba delikatnie podrasować w jakimś programie graficznym
    wklej swoje fotki z których nie jesteś zadowolony albo wymień sprzęt na wypasionego kompakta
    co to sam wszystko ładnie robi
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Wierz mi, że D40 da się zrobić zdjęcie na okładkę NG.
    I wierz mi, że nawet najbardziej wyczesanym kompaktem nie zrobisz tego, co możesz zrobić tą "beznadziejną" czterdziestką.

Jeśli chcesz zrobić komuś zdjęcie w nocy, a nie chce Ci się nic ustawiać, ustaw człowieka tak powiedzmy 3m od aparatu i zrób zdjęcie w programie "portret nocny" mając z tyłu jakieś ładne tło, np. oświetlony budynek. Aparat musi być na statywie, ew. jakimś murku.

Musi być ładnie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

A tum masz ładne fotki początkującego na Forum kolegi. Fotki z D40 i kitowym szkłem.
    http://forum.nikon.org.pl/showthread...284#post425284

Można?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

a to moje zdjęcie, nic specjalnego nie przedstawia - czysto takie techniczne, nocne, na statywie, bez obróbki

Ostatnio edytowane przez kabi ; 25-09-2007 o 20:19

D40 + dodatki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner Zobacz posta
    sprzedaj go czym prędzej , kup kompakta i nie zawracaj ....
    a tak na poważnie jak chcesz żeby Ci pomóc jeśli nawet nie chce Ci się wkleić fotek do oceny
    po za tym większość fotek trzeba delikatnie podrasować w jakimś programie graficznym
    wklej swoje fotki z których nie jesteś zadowolony albo wymień sprzęt na wypasionego kompakta
    co to sam wszystko ładnie robi
    wlaśnie - na d40 szybko chętnego znajdziesz, wystarczy lekko z ceny zjechać i już ktoś się znajdzie aby kupić taniej o 100zl.

Tu też jest ciekawa tematyka, bo dosyć często to też powtarzam znajomym, którzy mówią mi "tyy kupie sobie taki aparat jak ty masz!", że focenie lustrzanką to nie jest jak z kompaktem czy hybrydą, z której fotki wychodzą odrazu ładne i pikne. Tu już potrzebna pewna wiedza a im wyższy model tym ta wiedza wymagana do obsługi aparatu jest coraz bardziej. Ludzie przyzwyczaili się, że jest podgląd na wyświetlaczu, że filmy kręci, że sprząta, pierze, odtwarza muzyczkę itd. kupują nieświadomie lustrzankę i co? ZONK. Bo tych wszystkich ficzerków nie ma. I potem nerwy, wyzwiska itd. D40 to jeszcze jak cię mogę te jpegi ładne "wycacykne" kolorki z saturacją że... itd. A taki D70/D80? Nic szałowego itd. tu już często potrzebny postprocesing... choćby lekki
    Dlatego warto się zastanowić czy chcę robić zdjęcia, czy "cykać fotki" - jak to drugie to kompakt wystarcza i będzie najlepszym wyborem.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

wrzucilem kilka fotek robionych ostanio na wsi. bez zadnego polepszania w programach (celowo). bez zadnych rewelacji, jak myslicie czy standardowo takie fotki wychodza z d40? wiekszosc robilem na auto, chyba z 2 na P no i makro. nocnych nie dawalem bo bez statywu i masakra -jeden wielki rozmaz

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów