Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Bateria d200 - EN-EL3e

Heja!
    Jak się u Was - posiadaczy d200 - zachowuje bateria? Po przeczytaniu informacji prasowych, że można wykonać ileś tam set/tysięcy zdjęć itp, byłem zaskoczony, gdy po około 100 zdjęć, wskaźnik pokazał połowę, po 150 już zdechł... Fakt, troszkę bawiłem się ostrością, menu, sterowaniem z komputera, ale chyba troszkę dużo ciągnie tego prądu. Zdjęcia tylko jpg w jakości śtredniej i wysokiej.
    Bateryjka za pierwszym razem ładowała się około 1,5h. Za drugim też. Wskaźnik w menu d200 pokazuje, że bateria jest OK.
    A jak u was z energożernością?
    Pozdrawiam,
    Kuba

Domyślnie

Nie wiem jak to wyglada u innych ale z doswiadczenia wiem ze dobrze jest (mimo roznych opinii w tej kwestii), pierwsze do trzeciego ladowanie przeprowadzic w cyklu 12 godzinnym. Wiele instrukcji podaje informacje ze akumulator osiaga wydajnosc na okreslanym przez nie poziomie wlasnie po kilku cyklach ladowania. Nie trac wiec wiary

Domyślnie

mam to samo
    bateria staracza na jakies 350 zdjec
    zobaczymy co bedzie po kilku ladowaniach,ale chyba nie lepiej

instrukcja obslugi,strona 207: czas dzialania akumulatora: przyklad 2 ,340 zdjec
    Road to Manila

Domyślnie

Z cala pewnoscia bedzie lepiej. Uwierz mi

Domyślnie

instrukcja podaje, ze akumulator testowano w roznych wariantach - bylo i 2tys zdjec
    a bylo i 350. Zakladajac ze sporo jeszcze sie "bawimy" monitorkiem i menu tak to
    wlasnie jest - i ponawiam moj post z przed kilku dni - gdzie są baterie do D200?bo jak sobie Nikon wyobraza wyjscie z tym body w teren bez zapasu ?

Domyślnie

bo jak sobie Nikon wyobraza wyjscie z tym body w teren bez zapasu ?
    Tak jak sobie wyobrazal wyjscie w teren z jednym filmem Po prostu zmusza do robienia zdjec a nie plikow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    i gdzie są baterie do D200?bo jak sobie Nikon wyobraza wyjscie z tym body w teren bez zapasu ?
    Jak to gdzie? U uzytkowników D70, którym wymieniono wadliwe EN-EL3
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Zazdrośnik.Poczekaj zobaczymy co powiesz jak dostaniesz taką samą ( a d200 niet )
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

gdzie są baterie do D200
    szybciej konkurencja wyprodukuje tańszy, równie dobry zamiennik

pozdrawiam
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Po prostu zmusza do robienia zdjec a nie plikow
    ok, ale jest zima - pojade na stok zrobić troche fotek - mróz, AF i moze byc
    pad akumulatora wczesniej niz zapadnie zmrok

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów