Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    zubenelgenubi
    Gość

Domyślnie Synaj - wschód Słońca

Witam,

Zamieszczam nieśmiało pierwsze zdjęcia na Forum. Sam nie wiem co o nich myśleć i czy było warto taszczyć ze sobą statyw podczas nocnego wejścia (2 nad ranem). Proszę o ocenę.

1. Orion wschodzi

2. Wenus na wschodzie

3. Masyw Synaju

4. Wschód Słońca

5. Warstwa inwersji

6. WC na górze

Pozdrawiam!

Domyślnie

statyw zawsze warto taszczyć nie ważne co ci ludzie mówią i że paluchami wytykają, pamiętaj - wytykani niewytknięci będą a wytykający wytykanymi, w końcu końców to Synaj no nie? Co do fotek to technicznie niech się lepsi wypowiedzą ode mnie bo ich tu na pęczki ale mi się podoba: 3,4,5 bo byłem na Synaju i wiem że to nie podróbka i tak właśnie to wygląda. Mimo to popracował bym nad nimi.
    D70S....Z6...

Domyślnie

O tak zdecydowanie poznaję okolicę...
    Wycieczka na górkę Mojżesza... byłem 3 razy
    - Pierwszy
    - Ostani
    - i nigdy więcej
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

3 !
    D80, S10-20, S30/1.4,N50/1.4G, N80-200, sb-800,bronica ec-tl, nova 5,mini trekker aw
    http://szuwar.deviantart.com/

Domyślnie

Mnie się bardzo podobają 3 i 5. Jedynka też całkiem spoko, ale nie jestem przekonany co do kadru. Jednak ciekawy moment i mogło być po prostu rewelacyjnie.

Domyślnie

Ilu tu pielgrzymów... żeby nie było... to też tam byłem.
    Jedyneczka fajna, zupełnie inna niż wszystkie zdjęciu z tej góry. Jakie tam miałeś czasy naświetlenia?
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

Domyślnie

zdecydowanie 4,moglbys sprobowac wyciagnac troche dolu,ale niewiele mozna probowalem

pozdrawiam

Domyślnie

poza 6 wszystkie super
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

zubenelgenubi
    Gość

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za komentarze.

Cytat Zamieszczone przez haszz
    statyw zawsze warto taszczyć nie ważne co ci ludzie mówią i że paluchami wytykają, pamiętaj - wytykani niewytknięci będą a wytykający wytykanymi, w końcu końców to Synaj no nie?
    Tak na to wygląda. Statyw warto mieć ze sobą. Swoją drogą, musiałem się w niego zaopatrzyć tydzień przed wyjazdem i kupiłem go z myślą właśnie o zdjęciach wschodu Słońca na Synaju.

Cytat Zamieszczone przez Grzybu
    Mnie się bardzo podobają 3 i 5. Jedynka też całkiem spoko, ale nie jestem przekonany co do kadru. Jednak ciekawy moment i mogło być po prostu rewelacyjnie.
    Nie jesteś przekonany do kadru - hmmm... proponujesz kadrowanie tego co jest, czy zrobienie zdjęcia z innego miejsca?

Cytat Zamieszczone przez tekus
    Jakie tam miałeś czasy naświetlenia?
    8s, przy f3.5 i ISO800.

Cytat Zamieszczone przez harb
    zdecydowanie 4,moglbys sprobowac wyciagnac troche dolu,ale niewiele mozna probowalem
    Już myślałem, że 4 nikomu się nie spodoba Po Twoim poście próbowałem wyciągnąć coś z NEF'a, ale nie bardzo mi to wychodziło. Nie znam NX'a jeszcze za dobrze a i zdjęcie upierdliwe jeśli chodzi o takie poprawki. No i brak umiejętności przy obróbce. Ale cały czas się uczę.

Pozdrawiam wszystkich, szczególnie pielgrzymów

Domyślnie

na mój subiektywny gust to w zasdzie tylko 5 daje rade...
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów