Cos takiego, pierwsze próby "swiadomego" portretuco sadzicie? Warunki iście domowe.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Szukaj
Cos takiego, pierwsze próby "swiadomego" portretuco sadzicie? Warunki iście domowe.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 10-02-2025 o 12:18 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
no powiem, że cieplutkie w odbiorze...
A tak żeby troszkę pomarudzić, to mogłeś w ramach "świadomości" portretowej poprosić modelkę o bardziej kompatybilny kolorystycznie strój (ewentualnie o jego brak)... inni pewnie dopowiedzą swoje![]()
Przydałoby się dodatkowe źródło światła do delikatnego rozświetlenia cieni. No i nie wiem, czy dobrze widzę, ale chyba nie wstrzeliłeś się idealnie z ostrością.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Strzeliłem ostrościa w okoSwiatła bylo mało a raczej jego brak, male okno i mama kontra ze zwyklej zarówy z sufitu. Jakbym powiedział zeby zrobic bez stroju to pewnie bym dostał w pape
![]()
shaddixx, jeśli ostrzyłeś na lewe oko, to tego nie bardzo widać, bo tęczówka jest w cieniu i stąd moja uwaga o bardzo delikatnym, dodatkowym źródle światła.
NIKON
Rozumiem rozumiem. Wszystkie rady z wielką pokorą przyjmuje. Na razie skupiłem sie na samych kadrach, nie mam czym modelowac swiatła. Chociaż blende ze styropianu juz zrobiłem.
Kadr jest OK, z drobnymi korektami w lewym górnym i dolnym rogu.
NIKON
Kadr piękny :). Chyba sama spróbuję coś takiego zrobić - za radą pewnego fatografa - kopiuj wszystko co Ci się podoba, tylko staraj się to zrobić lepiej i po swojemu :). Popracuj trochę nad doborem tła - wydaje mi się, że przy potrecie im ono jest prostsze, zawiera w sobie mniej szczegółów, tym możesz lepiej wyeksponować cechy modela. Tak, aby nic nie odciągało uwagi od tego, co próbujesz uchwycić - przecież robiąc komuś zdjęcie zabierasz mu kawałek duszy :).
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję pięknego kadru.
dzieki za ciepłe słowa, jest motywacja do działania. Tylko modelka zapracowana... nie ma czasu dla mnie.. zobaczymy.
To zaraz pokaze cos jeszcze z tej sesji... chwilunia.
//EDIT
kolejne z tej samej sesji..
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 10-02-2025 o 12:18 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
Skontaktuj się z nami