Close

Zobacz wyniki ankiety: które jest lepsze

Głosujących
77. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1. Pierwsze

70 90,91%
  • 2. Drugie

7 9,09%
Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: D70 vs D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazyjack
    Kocham Cie Grzegorz......po tych wszystkich panicznych postach nareszcie uspokoiles moje rozkolatane serducho...juz naprawde nerwy mi wysiadaly czekajac na puszke
    jutro odbieram moje D200!!!!!!!!!!...i jade natychmiast focic
    CrazyJack muszę Cię zmartwić - jestem hetero i mam żonę więc platoniczną Twa miłość musi pozostać.

Zresztą nie rozumiem - kupujesz aparat a mi miłość wyznajesz - no co się porobiło.

Grzegorz

[ Dodano: Pon Gru 19, 2005 3:22 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez arra
    Jak bym mial D200 to tez bym zrobil taki test i pewnie tez z premedytacja zle ustawil WB

PS. glosowalem na 1-ke
    Arra przeczytaj jeszcze raz. W obu aparatach zrobiłem pomiar WB na tym samym kawałku białej ściany, więc nie wprowadzaj zamętu.

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

no cóż po za ewidentnie źle ustawioną bielą i sztucznym podwyższeniem rozdzielczości co chyba raczej napewno skutkuje spadkiem ostrości to zdjęcie numer jeden nie jest warte dopłaty 4000 pln
    jaki firmware był w D70 ???
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Firmware w D70 to wersja 2.0.

sinner - przeczytaj wątek od początku bo ja nie rozumiem o co chodzi. Czy znów mamy porównywać nieporównywalne Cropy 100%, tak jak napisałem znajdę chwilę to je wkleje o ile ich nie wywaliłem.

Napisz mi proszę jak ma porównać, bo nie mam już siły.

1. Czy chcesz bym zdjęcie z D70 podciągnął do 10 MPix???
    2. Czy chcesz bym zdjęcie z D200 obniżył do 6 Mpix???

Gwarantuję Ci, że w obu przypadkach mocno dominowało D200. Wybrałem rozwiązanie, które w najmniejszym stopniu krzywdziło D70 a najbardziej krzywdziło D200. Nie chciałem zarzucania stronniczości.

Już nie mam siły tłumaczyć.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Ponownie dziękuję autorowi za miarodajny test i możliwość samodzielnej oceny jakości obrazowania, no i pośrednio za potwierdzenie wyniku widocznego dla mnie od początku pokazania tych zdjęć.

Do sinner..

Resampling w dół również daje spadek ostrości. Oczywiście daje się poprawić lepiej przez wyostrzenie niż przy resamplingu w górę, ale przecież ta operacja nie była wykonywana.
    D70, D200 | ........... | inne pierdołki |

Domyślnie

Grzegorz, przepraszam, że się wtrącę. Daj już spokój tym przekonywaniom nieprzekonanych. Dowody były. Jasne i jednoznaczne. Nie ma o co bić piany. Tak myślę.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gmoszkow
    Już nie mam siły tłumaczyć.
    I nie tłumacz, każdy moze miec swoje zdanie. Ty pokazałes jak to wygląda i tyle
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

porównałeś dobrze tylko chodziło mi o wersję firmwaru bo u mnie na 2.0 to niestety ale ostrość spadała zauważalnie to raz dwa to to że przy skalowaniu większe szkody na ostrości dostanie fotka z D70 gdybyś dał obejrzeć nie przeskalowane to można by było coś więcej powiedzieć ...
    nie mam zamiaru tu udowadniać że D70 jest lepszy bo tak nie jest tylko różnica w cenie obecnie tych dwóch korpusów jest wg mnie zbyt duża wiadomo rzucili przed świętami licząc na owczy pęd kupujących ja miałem to samo z D70 które kupiłem drożej niż teraz jest D200 i nigdy już takiego błędu nie popełnię mam czym robić fotki i to jest najważniejsze jeśli do lata D200 zejdzie z ceną do powiedzmy 4800 to się zastanowię
    jeśli możesz to podeślij przynajmniej tą fotkę z D70 nie skalowaną
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Róznica w cenie body ma dla każdego z nas inny wymiar i jest tematem szerszych rozważań.
    Motywem przewodnim wątku jest jakość obrazowania matryc.
    Wynik ankiety mówi sam za siebie.
    D70, D200 | ........... | inne pierdołki |

Domyślnie

sinner, gdybys porobił troszkę zdjęcia tym aparatem zdjęcia, zobaczył co można uzyskać z tej matrycy i w jakim komfocie pracy mógłbyś ocenić że za mała jest różnica w cenie. A ta, nawet jesli byłaby o 30% wyższa niż jest, nadal byłaby atrakcyjna i niewygórowana uwzgladniając możliwości aparatu a nie zasobność niczyjego portfela.To porównanie pokazało jedynie przewagę matrycy D200 nad D70 w kategori ostrość a nie we wszystkich aspektach.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

dzięki za test panowie
    amen
    nikon nikon uber alles
    tak juz mam
    pozdrawiam
    "czuję jak rodzi się moc"

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów