Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie pomiar Center Weighted Average....

u mnie jak ustawie CWA to zawsze jest zdjecie jeszcze bardziej niedoswietlone niz na matrycowym??? czy tak ma byc??? jak jest u was??

bo wydaje mi sie ze powinno byc lepiej naswietlone

Kaleid
    Gość

Domyślnie

To zalezy na co mierzysz swiatlo. W CW czulosc swiatlomierza skupia sie w okregu zaznaczonym w wizjerze. W CFach mozesz zmniejszyc lub zwiekszyc uwypuklenie srodka.

Domyślnie

na cokolwiek bym nie mierzyl, zawsze matryca proponuje mi krotszy czas niz CWA

Domyślnie

I to jest zupelnie normalne Ice. Nigdy nie da sie porownac calego kadru do 8%

Domyślnie

wydaje mi sie ze to kolko w wizjerze stanowi wiecej niz 8% calosci

Domyślnie

Na to kolko w wizjerze masz dokladny wplyw Drogi Ice. Menu 11 Center wtd i ustawienia od 6 do 12%

Kaleid
    Gość

Domyślnie

CW trzeba się nauczyc...to juz zdecydowanie bardziej kreatywna fotografia niz przy uzyciu matrycy. Czesto korzystam z tego pomiaru (korygując ręcznie)

Domyślnie

a ja prawde mowiac cw lubie i mam ustawione praktycznie na stałe, podobnie jak zd. seryjne i wylaczenie owsietlenia af w korpusie

wiecej grzechow nie pamietam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Prawdę mówiąc Bogdanie ja też. CW na stałe i seryjne tez. Najwyżej nie naciskam. I tak najczęsciej robię pojedyncze. Ale mam w zapasie...
    Co do wyłączenia wspomagania AF w korpusie, nie wypowiadam sie, bo tego nie zrobiłem. Nie bardzo wiem, po miałabym to robić? Aha, i tak używam SB 800, więc, chyba o to chodzi...
    Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
    D 70 + 18-70 + 70-210/1:4-5,6 D + SB 800 + SB 26 + F 90 X

Domyślnie

Podobnie jak Bogdan mam ustawione CW na stale.
    Proponuje ustawienie na 12% bo wtedy uzyskujesz pomiar bardziej usredniony a przy punktowym zastosuj spota.
    Pozdrawiam
    Jerzy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów