Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Nikon 5700

Domyślnie

Witaj _Qba
    mam podobny problem z coolpixem 5400 już jest w serwisie zobaczymy jaką diagnozę postawią.
    PS. Ja się dodzwoniłem za pierwszym razem bardzo miło i przyjemnie powiedzili jeszcze ze to tygodnia będę miał spowrotem aparat (oby sprawny)

Domyślnie

troche mnie pocieszyłeś.
    ale żeby było weselej, to aparat odłożyłem wczoraj do szuflady. po południu zdjęć robic nie chciał. od niechcenia wyjąłem go późnym wieczorem i okazało się zę działa. dziś rano znów d...
    jak znam życie to wysłany do serwisu będzie działał OK. zrobią ekspertyzę, wróci jako sprawny i wtedy zacznie się od nowa. juz wolałbym żeby się roz... ewidentnie, bo teraz będe mieć działa/nie działa. na dodatek bez żadnej konkretnej przyczyny. przynajmniej ja nie potrafię jej dostrzec

W moim coolpixie 5700 coś się spieprzyło a miałem go 1,5 roku i chodził jak igła, gdy nabyłem D80 coolpixa sprzedałem koleżance po zrobieniu przez nią około 300 fotek, zaczął świrować raz robił dobrze zdjęcia całymi seriami lub potrafił w jednej minucie zrobić zdjęcie dobre a za chwilę załamywał się obraz lub niedoświetlał lub jakieś paski itp. Wyczytałem na forum że w coolpixach międzyinnymi 5700 były jakieś wady. Oddałem do serwisu Nikona w Warszawie a mam do niego 10min spacerkiem z pracy. Minęły dwa tygodnie i dzisiaj dostałem telefon, że mogę odebrać sprawny aparacik (naprawa gratis pomimo,że był już po gwarancji). Pozdrawiam i głowa do góry.
    D80 18-135mm KIT, pierścionki Marumi na Sabinkę zbieram.

Domyślnie Odp: Nikon 5700

W moim Coolpixie 5700 padła matryca. Wszystkie opisane tutaj cechy uszkodzenia pasują do tego w moim Coolpixiku. Czy nadal tę wadę fabryczną naprawiają za free bo to już sporo czasu minęło od ostatniego postu. Wie ktoś coś na ten temat?

zapytaj w serwisie. afaik nie ma ograniczenia czasowego i naprawiaja.
    podpis nieczytelny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa / Łomża

Mi padła matryca w moim cp 5700 w okolicach października zeszłego roku, matryce wymienili mi bez żadnego problemu(aparat był już dwa lata po gwarancji, sprowadzany z Niemiec). Nawet na nową gumę na uchwycię się załapałem

Dzięki, ale teraz serwis nieczynny. Usterkę stwierdziłem przed chwilą i wpadłem w lekką panikę bo aparat choć ma kilka latek był mało używany. Jutro mi będzie potrzebny a tu takie coś!!!

Wow mam mojego Nikona 5700 juz chyba z 5 lat i dopiero trafiam na to forum, moze i dobrze bo dobrych recenzji to ten moj aparat raczej nie ma i ja tez niepolecam go nikomu, bardzo go lubie i dlugo zajelo mi nauczenie sie tego aparatu, ale on ma poprostu za duzo wad. WADY: Bierze duzo pradu, ja mam dokupiony tzw. Grip do ktorego wchodzi 6 baterii-akumulatorkow AA 2700mah i teraz jakos mi to wytrzymuje, ale inwestycja jest kosztowna bo 4pack kosztuje ok 50 - 60zl, ja mam dwa komplety czyli razem 12 baterii a to juz jest wydatek, szczegolnie, ze trzeba je wymieniac co roku. Wolny wyzwalacz, wolne auto focus, zawiesza sie, bez powodu padl mi pare miesiecy temu i dopiero nie dawno go naprawilem, apropos uchwytu to jest tam wbudowany dodatkowy zoom i wyzwalacz, ale bez emocji bo wyzwalacz padl mi po paru zdjeciach. Wracajac do naprawy to musze go odeslac z powrotem bo nie dziala mi na funkcji S regulacja migawki (tym koleczkiem i zewnetrzny wyswietlacz LCD raz dziala a raz nie. Naprawde i szczerze NIE POLECAM NIKONA COOLPIX 5700 nikomu, pomimo tego, ze sluzyl mi bez zarzutow przez pare lat.

Ale nie sprzedaje go bo za duzo mnie kosztowal lez i pieniedzy i dalej do niego wkladam, az do konca mojego lub jego.

I w zwiazku z tym mam pytanie do tych ktorzy posiadaja WIDE ANGLE 0.45 albo 0.8 czyli szerokokatny obiektyw, mianowicie napiszcie prosze czy warto to kupic i jak wychodza zdjecia i o ile powieksza widocznosc taki obiektyw. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi...

Opinia użutkownioków wyrażana tutaj na forum jest moim zdaniem trochę krzywdząca dla tego w sumie miłego kompakcika. Owszem teraz jest już "dziadkiem" ale w czasach swojej młodości był wysoko oceniany. Ja użytkuję ten aparacik już jakiś czas i mam o nim w sumie b. dobre zdanie. Nie zmieni tego fakt że padła mi matryca i teraz jest w serwisie. Czy tylko w Nikonach coś się psuje? U mnie zasłużył na dobrą opinię, zdjęcia z niego są super. Trudny do opanowania , ma bardzo dużo możliwości ustawień, ale można nim robić wszystko i wszędzie. Jak na swoją klasę uważam że nadal jest na wysokim miejscu w rankingu kompaktów.

Cytat Zamieszczone przez XXL Zobacz posta
    W moim Coolpixie 5700 padła matryca. Wszystkie opisane tutaj cechy uszkodzenia pasują do tego w moim Coolpixiku. Czy nadal tę wadę fabryczną naprawiają za free bo to już sporo czasu minęło od ostatniego postu. Wie ktoś coś na ten temat?
    Mam już go po naprawie. Naprawa oczywiście w ramach wady fabrycznej za free, ale koszt przesyłki w obie strony pokrywałem. Czas naprawy wraz z przesyłkami ok 3 tyg. Z naprawy jestem bardzo zadowolony, wszystko działa ok, na samym aparacie ani śladu jakiejkolwiek naprawy, śrubki tak jakby nie ruszane!!! Piszę o tym bo to może się jeszcze komuś przydać, te aparaty nadal są w użyciu i komuś coś takiego jak mnie może (oby nie) się przytrafić.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów