Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Nikon 5700

Domyślnie Nikon 5700

Witam wszystkich. Mam problem z Nikonem 5700. Pewnej soboty nagle przestał działać, a konkretnie zdjęcia zrobione zapisuje w postaci jasnej plamy z paskami. Zaznaczam że aparat nie został uderzony, nie upadł nie został zalany itp. Ostatnie zdjęcie zrobiłem osobiście dwie godziny przed awarią i jest ok.
    NIe bardzo wiem czy jest sens wysyłać go do servisu nikona do Warszawy. Słyszałem o wadach fabrycznych, które Nikon usuwa za darmo, ale nie wiem jakie to wady. Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc. Poprostu jeśli się zdecysuje go odesłać nie chciał bym żeby mnie wykołowali.
    Pozdrawiam i czekam

Domyślnie

mi niewiele po gwarancji padł chip obsługi matrycy i po zawodach - NIKON SERWIS koszt naprawy 1400 PLN - kupiłem to co w stopce
    D70 + NIKKOR 18-70 + SIGMA 70-210 + 1GB Kingston ELITE + 1 GB SANDISK + SB-800 / F50 35-80 D //CP 5700//

Domyślnie

Nie znam sie za bardzo ale:
    1. wyjac i wlozyc baterie
    2. dac inna karte, sformatowac stara
    3 reset aparatu
    4 zadzwonic do serwisu i spytac co oni na to

Powodzenia
    Pozdrawiam Beata

D300, D70s, N17-55, N80-200, T100/2.8, N50/1.8, SB-800, Raynox 250,

Domyślnie

Ja mam bardzo podbny problem. Miesiac temu robilem tym aparatem fotki. Pozniej miesiac czasu lezal elegancko w pudeleczku na polce. Nikt go nawet nie dotknal przez ten czas, wiec uszkodzenie mechaniczne odpada. Kilka dni temu chcialem nim zrobic zdjecia, no ale lipa. Po wlaczeniu widze tylko czarny ekran. Co prawda menu dziala poprawnie, wszystkie ustawienia mozna wybierac, zdjecia zapisane na karcie mozna ogladac, powiekszac, przesuwac itp. Jednak na wizjerze i na ekranie LCD nic nie widac. Czarny obraz. Obiektyw normalnie sie wysuwa i wsuwa, powiekszenia wiec dzialaja. MIGAWKA JEST OTWARTA wiec to tez odpada. Nie wiem co z nim sie stalo Nigdy nie zamokl Fotki nim zawsze robilem albo w dni bezdeszczowe (nawet bez zadnej mrzawki) albo w domu. Po prostu po "lezakowaniu" miesiac w pudelku przestal dzialac. Jest jak slepy
    Co to moze byc ???

Ew. moze chce go ktos kupic w takim stanie ?
    Posiadam do niego wiele dodatkow: obiektywy (tele (wart ponad 1000zl), makro, szerokokatny), adaptery, dodatkowa lampa blyskowa, mini stojak, dodatkowy zasilacz (wart ponad 800zl), czytnik pamieci, ladowarka, zasilacz do gniazdka. Aparat z zewnatrz w idealnym stanie, bez zadnej rysy!! Oryginalne pudelko. Wartosc samych wszystkich dodatkow to ponad 3000 zl. Sprzedam oczywiscie taniej.
    Kurcze, szkoda, bo bylem wrecz zachwycony tym aparatem Moze ktos naprawde wie "co go boli" Bo najbardziej chcialbym go jednak naprawic i dalej eksploatowac.
    Moje gg: 1275298
    ew. [email protected]
    Nikon Coolpix 5700 + TC-E15ED + 512MB hi-speed 40x CF, + inne bajerki :P
    2 Zenity 12XP + HOYA HMC 135/2.8 + Crestar 135/2.8 + Pentor 28/2.8 + 2 Heliosy 44M-4 58/2

Domyślnie

Mam dla Ciebie Goth złą wiadomość (najprawdopodobniej) dopkładnie taki sam objaw czyli czarna matryca przy p[róbie fotografoania z poprawnie działającą resztą - padniety chip obsługi matrycy - NP koszt 1400 PLN. Ja miałem tak ze zrobiłem fotki schowałem aparacik do futerału - 10 minut później juz nie działał i sie juz nie podnióśł ekspertyza NP - jak powyżej
    D70 + NIKKOR 18-70 + SIGMA 70-210 + 1GB Kingston ELITE + 1 GB SANDISK + SB-800 / F50 35-80 D //CP 5700//

Domyślnie

No to mnie zmartwiles

W takim razie, czy jest ktoś kto chce go kupić na części ??? Wszystko jest ok, oprócz tej matrycy, więc jak ktoś ma np. padnięty obiektyw, migawkę, lampę, wyświetlacz LCD albo co innego to może go kupić ode mnie i mieć części na zapas. Jak mówiłem, aparat jest jakby go z półki sklepowej zdjął, stan idealny z zewnątrz, ani 1 rysy.

Sprzedam też wszystkie dodatki do niego. O szczegóły pytajcie w mejlu: [email protected] albo na gg: 1275298

Jak mówiłem, wartość dodatków to grubo ponad 3 000 zł, wszystkie w idealnym stanie, heh, nawet makro i szerokokątnego obiektywu nie zdążyłem sobie wypróbować bo aparat się zepsuł więc to nówki, do wszystkiego mam pudełka. Tylko teleobiektyw kilka razy zakładałem, bardzo dobre zdjęcia wychodzą (fotografowałem m.in Ziemię z kilku kilometrów w czasie lotu oraz inny samolot zza okna :P)
    Wszystko kupiłem w te wakacje będąc w USA, sprzedam więc taniej żeby chociaż wyjść na 0
    A tak się cieszyłem, że będę miał porządny aparat... życie dało mi piękny prezent pod choinkę, nie ma co
    2 Zenity 12XP + HOYA HMC 135/2.8 + Crestar 135/2.8 + Pentor 28/2.8 + 2 Heliosy 44M-4 58/2

Domyślnie

Dziękuje za komentarze. Szkoda tylko że nie macie dobrych wiadości. Tak więc trzeba się rozstać z aparatem i wpisać straty w bilans roku. Pozdrawiam i Wszystkiego dobrego na Święta i Nowy Rok
    Nikon 5700, Olympus E 500 + 14-45 oraz 40-150

Domyślnie

Ja osobiście będę się starał kupić jakiś uszkodzony od kogoś, ale z dobrą matrycą. Najbardziej chciałbym go jednak naprawić, nie sprzedać. To jest naprawdę fajny sprzęt. Mam tylko nadzieję, że to nie wina fabryczna tego modelu, że te matryce tak padają, bez przyczyny co gorsza!!! Wyślę zapytanie do serwisu Nikona, ciekaw jestem ile takich usterek w ciągu roku mają zgłoszonych w stosunku do ilości sprzedanych aparatów.

Domyślnie

Ja napisałem maila do Nikona ale nie mam odpowiedzi (ponad tydzień czekam) pewnie jutro do nich zadzwonię. natomiast zastanawiam się czy ktos przypadkiem nie wie czy to nie jest wada fabryczna. Może naprawiają to w servisie za darmochę.

Domyślnie

No, mi wlaśnie ta usterka coś za bardzo śmierdzi wadą fabryczną. Tylko mi pewnie nie zrobią tego i tak za free bo ja ten aparacik kupiłem w te wakacje, ale w USA Nie mam na to żadnej gwarancji (tam się specjalną kasę dopłaca za gwarancję, która i tak na ich terytowrium tylko obowiązuje). Ale coś wymyślę Już ja tego "dziada" naprawię :P Za bardzo mi się podoba, żeby z niego zrezygnować :P

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów