Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: Ptaki w kapieli

Domyślnie Ptaki w kapieli

/watek przez pewien czas bedzie rozwijany/
    na poczatek KOS:

1.

2.

3.

4.
    pozdrawiam Michał Bartkowiak
    D500; D300s; T12-24; N35/1,8G; N50/1,4G; N85/1,6; S150/2,8HSM; N600/4 VR; kenko 1,4x telepro300 dg; INDURO GIT 403 + MF393+Triopo B-3

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Jedynka zdecydowanie najlepsza Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Jedynka zdecydowanie najlepsza Pozdrawiam

eeee a nie przeszkadza Ci to cos w prawym dolnym rogu?

dla mnie 3 najlepsza, choc swiatelko mogloby byc inne

Domyślnie

mz. 2 i 3 najlepsze
    w takiej kolejności
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Domyślnie

I woda i kropelki i mech, ostro poszedłeś, fotki świetne.
    Faktycznie na 1 trochę szkoda tego PD rogu.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

ładne, panie, ładne z naciskiem na 3-kę
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Oczywiście trójka. Brawo.
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

1 i 3 ale 4 tez cos w sobie ma, zastanawia mnie tylko jedna rzecz, jezeli pstrykacie ptaki to wiadomo ze nie ma czasu na pelne manualne ustawienia, czasami nie ma na nic czasu tylko wciska sie spust, potem kadruje i rasuje w ps. co prawda jestem nowy na forum ale od dlugiego czasu czytam wasze posty i zawsze dzisilo mnie jedno, stwierdzenia w stylu - a czy nie przeszkadza ci ta mala galázka w lewym rogu czy nie za duzo elementow w kadrze ?
    fotografia przyrody to wydaje mi sie czasem przypadkowe zjawisko, szczegolnie kiedy robi sie zdjécia dynamiczne, czy na tym wlasnie nie polega caly urok przyrody? czy scena nie powina byc taka jaka jest w rzeczywistosci? umiescilem dzis wátek ze swojá galeriá ptactwa, wiem ze jest tam mnostwo rzeczy w kadrze ktore mogá draznic, ale przeciez skoro tak rzeczywiscie sá to trzeba to zaakceptowac, przeciez mozna usunác tylko po co.
    to taka moja mala dygresja, chociaz moge sie mylic.
    zdjécia mile w odbiorze

Domyślnie

na 1 w PD to huba jest - menda sie akurat tak musiala wkadrowac :/
    jacoslavgth - w tym wszystkim chodzi o to by nie bylo na zdjeciu elementow odciagajacych zbytnio uwage od glownego motywu a juz tym bardziej by nie dominowaly nad tematem
    inna sprawa to pewna kontrola nad tym gdzie ptak siada i co robi - by zwiekszyc prawdopodobienstwo ze gdy ptak przybierze ciekawa poze nie byl on w cieniu i nie zaslaniala go galaz - by mozna bylo zrobic zdjecie /ptaka nie zas galezi/
    FP jako przypadkowe zjawisko... - oczywiscie ze tak - ale czemu by nie pomoc przypadkowi
    fotografia o ktorej piszesz to fotografia srodowiskowa - tam mile widziane sa elementy z jak piszesz rzeczywistego otoczenia ptaka /w pewnym stopniu/
    w kazdym badz razie nikt chyba nei lubi jak jakis badyl wlazi w kadr i przyslania ptaszora - nie widze w tym zadnego "uroku" o ktorym piszesz
    pozdrawiam Michał Bartkowiak
    D500; D300s; T12-24; N35/1,8G; N50/1,4G; N85/1,6; S150/2,8HSM; N600/4 VR; kenko 1,4x telepro300 dg; INDURO GIT 403 + MF393+Triopo B-3

Domyślnie

mysle ze jedyna rzeczá na jaká mamy wplyw to kadr, a co do zachowania zwiérza czesto mozna sie pomylic, nie pisze o uroku wchodzacych galézi w pierwszy plan, tylko o elementach ktore wedlug niektorych moga zasmiecac i odciágac od glownego motywu, zrobilem ostatnio czaple ktora poluje na kromke chleba z rozpostartymi skrzydlami, no ale w poblizy plywaly kaczki i co zrobic, w sumie troche mnie one draznia ale jest jakis kontekst, przeciez ich nie wywale ale ja dopiero zaczynam przygode z ptactwem wiéc mam jeszcze czas zeby sie czegos nauczyc
    zycie chloszcze

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów