Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie błąd karty chr...d50

mam ten błąd nic nie ponmaga wyjęcie włożenie, format nie bo jest komunikat, że karty sformatowac nie można...
    wydaje mi się, że jak brat kasował zdjęcia to skasował system alokacji plikow, czy jak to sie nazywa...windows widzi ale nie ma folderu docelowego - stworzyc sie nie da bo komunikat folder istnieje...
    wiem, że karta do wymiany, ale zanim sobie kupie chciałbym troche zdjęć porobić...szukałem podobnych tematów ale odp nie znalazłem...o tymczasową pomoc proszę jesłi ktos wie jak...karta dikon 60x 1gb

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

no tak to jest..niby między sandiskiem a innymi nie ma różnicy ale jednak...
    z nikosiami jest pewien problem czasami..ja mialem cos podobnego z kingstonem elite pro 512
    raz na jakis czas wyskakiwał taki błąd ale udawało sie formatować <w kompie przez czytnik>..jeśi były tam ważne zdjęcia to zapewne da się je odzyskać w jakimś większym procencie..a jesli nie to wymianka na sandiska albo lexara i nigdy więcej problemów...po co nam niepewność przy fotografowaniu i pytanie: czy lub kiedy sie zawiesi albo nawali..no nie??
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

wymiana będzie napewno...ale co zrobic do czasu tej wymiany...na sprzęt sie zadłużyłem...generalnie jestem spłukany...hmm dzień chłopaka...

Domyślnie

Jak kupowalem do D80 karte to zerknalem najpierw na liste zalecanych, do D50 tez jest i jak byk napisane :

Firma Nikon przetestowała następujące karty SD (Secure Digital) i zatwierdziła je do użytku w aparatach D50:
    SanDisk (niebieska) 64 MB, 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1GB i 2 GB
    SanDisk Ultra II 512 MB* i 2 GB*
    Panasonic 64 MB, 128 MB, 256 MB, 512 MB i 1 GB
    Toshiba (niebieska) 64 MB, 128 MB, 256 MB i 512 MB
    Toshiba (biała) 128 MB*, 256 MB* i 512 MB*

* Karty te charakteryzują się znamionową prędkością transmisji 10 MB/s lub większą.
    Karty Multi Media (MMC) nie są zalecane i nie należy ich używać.

Karty innych marek o innych parametrach mogą działać, ale firma Nikon nie może tego zagwarantować. W przypadku używania karty pamięci, której nie wymieniono powyżej, należy skontaktować się z jej producentem w celu uzyskania informacji o zgodności. Firma Nikon zaleca posiadanie zatwierdzonej karty pamięci na wypadek konieczności rozwiązania ewentualnych problemów.

Domyślnie

pdzran, lista którą podałeś jest rozszerzona o modele przetestowane pod poszczególne puszki na stronach producentów kart pamięci. I tam też warto zaglądać.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

U mnie ten błąd wystąpił w pierwszej karcie SanDisk jaką kupiłem. Zmieniłem na Kingston i od tamtej pory jest ok.
    NIKON...

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wypass Zobacz posta
    wymiana będzie napewno...ale co zrobic do czasu tej wymiany...na sprzęt sie zadłużyłem...generalnie jestem spłukany...hmm dzień chłopaka...

no to jest jakieś wyjście...ale może allegro?? sprzedaj sformatowaną swoją karte i dołóż ciutkę kupując nową <również na allegro>
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

bierz San Diska lub Lexara nie warto kombinować i oszczędzać tych paru złotych
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    no to jest jakieś wyjście...ale może allegro?? sprzedaj sformatowaną swoją karte i dołóż ciutkę kupując nową <również na allegro>
    no tak tyle, że mojej nie da się sformatować...przeciez nie sprzedam karty, którakomus też nie będzi działać...
    jak będę kupował to napewno którąś z listy jaką przedstawił pdzran, czy którąś z tych co inni polecają...dzięki za rady...

http://www.allegro.pl/item246490154_...y_sprawdz.html

a co myślicie o tym??
    Ostatnio edytowane przez wypass ; 22-09-2007 o 11:34

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów