Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Jaki Firewall?

Domyślnie

orion_64 iptables bardzo skuteczna metoda tez ja stosuję Jednak większość forumowiczów używa windowsa więc muszą się zdać na odpowiednie programy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andre Zobacz posta
    orion_64 iptables bardzo skuteczna metoda tez ja stosuję Jednak większość forumowiczów używa windowsa więc muszą się zdać na odpowiednie programy.
    Wszyscy tu o jakichś cudacznych super hiper guardianach i ef sekjurach, dla mnie to nie jest takie oczywiste że firewall to zonelabs.exe czy jakie tam kreatury zabezpieczeń, pytano o firewall to odpowiedziałem .
    "PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"

Domyślnie

Polecam włączony windowsowy firewall z XP czy Visty, a do tego Zone Alarm.
    Prezgladarka Firefox i okresowy skan systemu programami AdAware oraz Search & Destroy.
    Jako antywir polecam NOD32.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Polecam włączony windowsowy firewall z XP czy Visty, a do tego Zone Alarm.
    Nie używa się jednocześnie dwóch firewalli, tak samo, jak nie używa się jednocześnie dwóch antywirusów. Bo to głupie i można bardziej zaszkodzić niż pomóc.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Nie używa się jednocześnie dwóch firewalli, tak samo, jak nie używa się jednocześnie dwóch antywirusów. Bo to głupie i można bardziej zaszkodzić niż pomóc.
    Akurat windowsowy firewall z XP w zadnym stopniu sie nie kłóci z ZA. Uwierz mi, troche o tym wiem
    Co innego dwa antywiry, tu sie zgodze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Akurat windowsowy firewall z XP w zadnym stopniu sie nie kłóci z ZA. Uwierz mi, troche o tym wiem
    Co innego dwa antywiry, tu sie zgodze.
    Ale po jaką Anielkę używać dwóch firewalli, jak dobrze ustawiony ZA, załatwia wszystkie problemy. Warto też mieć świadomość, że i ZA nie uchroni przed bystrym napastnikiem.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Warto też mieć świadomość, że i ZA nie uchroni przed bystrym napastnikiem.
    No to chyba jest oczywiste. Kazde zabezoieczenie jest do przejscia. Kwestia tylko wiedzy i uporu atakującego.

Domyślnie

Linux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bayzell Zobacz posta
    Linux
    Wspomniany system też, wbrew pozorom, nie stanowi problemu. Dla chcącego oczywiście.
    NIKON

Domyślnie Wchodzę

Cytat Zamieszczone przez sinner Zobacz posta
    Pascal no nie mów że wchodzisz tylko na forum i onet
    Nawet na onet nie wchodzę, bo na WP...

Dyskusja się rozmyła ździebko, ale myślę, że którykolwiek z wymienionych programów spełni swoją rolę, jeśli nie wchodzimy w jakieś hardkorowe rozwiązania ogniościanek sprzętowych itp.

Jeszcze raz tylko powiem, że najnowsza wersja ZA instaluje ten cholerny antyspam, którego akurat ja nie chcę. Zawsze można zainstalować poprzednią wersję.

Mam jeszcze jedną zasadę - nigdy, przenigdy nie podaję swoich "prawdziwych" adresów mailowych do rejestrowania się gdziekolwiek - nawet na stronach najbardziej zaufanych. W ten sposób zaspamiony mam tylko jeden adres. Reszta czysta jak łza.

P.
    Fiat Lux

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów