Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: TdP Karpacz

Oszczędny w słowach Awatar Martini
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie TdP Karpacz

Zdjęcia robione prawie tydzień temu VII etap Jelenia Góra - Karpacz.
    Moje pierwsze zdjęcia w kategorii sport, wiem że trochę nie ostro ale jak zaczęło wychodzić ostro to niestety musiałem się zwinąć.

1.

2.

3.

4.

5.

6.
    Pozdrawiam Martini.
    Nikon D70s | N18-135 | S24/2.8 | S70-200/2.8 | Metz 40MZ 3i | M42.

Domyślnie

chyba musisz popracować nad panoramowaniem. nalepiej wyjdź sobie na ulicę i porób jeżdzące samochody. 6 mogłes dopalić lampą. 3 może być

Domyślnie

#5 całkiem ok, reszta - hmm technicznie oczywiscie troche słabo, ale i merytorycznie nienajciekawiej. Zasada powinna być taka - albo dajesz dwa trzy obrazki ot tak - bo ładne kolorowe, no bajka i żyleta, wtedy pilnujesz zasad ad kadr, kolor, ostrość kompozycja, albo pokazujesz coś - no nie wiem. zmęczoną twarz, zranioną noge itp albo pokazujesz 'sytuacje": walkę na finiszu, kraksę - wtedy nawet jak przytniesz kadrem noge czy ręke itp ale coś głównego w temacie pokazałeś, bedzie OK, a tak to są to takie sobie obrazki, zrobione "bo coś jechało" - samochód, kolarz nieistotne...no bo co -tak paskudnie jest pod Karpaczem ? taki nr 6 zrobiłeś z policjantem w tle i samochodami, a jakbyś zmienił punkt patrzenia o 180* i zrobił te fotke od strony policjanta, to co miałeś w tle ? przypomnij sobie jaki przepiękny widok na górki... możesz zobaczyć pare rowerowych fotek kilka postów niżej w "dlaczego mężczyźni walczą..."

Oszczędny w słowach Awatar Martini
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dziękuję za porady, wziąłem sobie do serca i będę ćwiczył.
    Niedługo rajd dolnośląski prawdopodobnie pojadę na niego a później rajd śnieżki, więc trzeba pracować żeby nie zrobić znowu knotów.
    Pozdrawiam.
    Pozdrawiam Martini.
    Nikon D70s | N18-135 | S24/2.8 | S70-200/2.8 | Metz 40MZ 3i | M42.

Domyślnie

Pamietaj, ze nie tylko centralnego punktu AF mozna uzywac robiac zdjecia
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Uprawnienia umieszczania postów