Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Tak, coś w rodzaju krzywych - ładowanych do aparatu via Nikon Capture (możesz załadować tylko jedną) lub aplikowanych później przy pomocy "niezależnego" programiku Curve Surgery.

Domyślnie

Uzywam provia i też jestem zachwycony - wystarczy zobaczyc jak w niefie przestawicie na zwykły kontrast
    pasek|ładowarka|kabel do ładowarki|szmatka|łatka|dekielek na korpus|dekielek na Nikorra|dekielek na Sigme|Hmm zabrakło miejsca

Domyślnie

Ja rowniez probowalem uzyc kilku z umieszczonych na powyzszych
    stronach oraz jeszcze innych niewymienionych tutaj, Provia sprawuje
    sie calkiem niezle. Mam tez gdzies jedna dzieki, ktorej przy zamianie
    na B&W nie trzeba kombinowac z kontrastem fotki. Takie B&W Curve )

Krzysiek

Domyślnie

Szczerze mówiąc to D70 powinien byc wyposażony w taką jakąś krzywą na starcie. Zwykłe ustawienia kontrasu są do kitu gdy się patrzy na nie z perspektywy uzywania jakis czas tych krzywych.

Możesz zapodac jakiegoś linka do tej krzywej B&W? Bardzo cieawe to jest...
    pasek|ładowarka|kabel do ładowarki|szmatka|łatka|dekielek na korpus|dekielek na Nikorra|dekielek na Sigme|Hmm zabrakło miejsca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elmihu
    dzięki za linki!
    white wedings spisuje się rewelacyjne - testowałem go jako krzywe w PS i jestem pod wrażeniem!
    nieprawdopodobne... to krzywa dla softu aparatu, jej zastosowanie w PSie nijak sie ma do zamysłów jej twórcy i oczekiwanych efektów.... to po pierwsze, a po nastepne w drugim wejsciu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster
    czytalem i wlasnie sciagnalem z tej strony, teraz interesuja mnie wasze odczucia
    co do odczuć, bo mam Nikona cyfrowego już ponad rok, a krzywe przestały mnie bawić jakieś 10 miesięcy temu. A dlaczego ? bo robie tylko w RAWach - a RAW zrobiony z wprowadzoną krzywą ( sprawdźcie), czyli opcja 'custom" bardzo źle się potem "reguluje" w NC - bo jest zmieniony całkowicie profil fotki.
    Dlatego RAWy robie zawsze z ustawieniami "normal". W JPGach troche to rozjaśnia obrazek (ale co jak akurat i tak jest za jasny?)- ale ponieważ mimo milionów doswiadczeń Pana od tworzenia tych "curve'ów" i pięknych opisów na stronie www - to i tak dwa razy w miesiacu pojawia sie jej nowa wersja - przez rok ulepszona juz ze 20 razy czyli, po prostu nie jest to rozwiazanie uniwersalne i bezpieczne, i byłoby może i skuteczne przy JPGach o ile mielibyśmy do wyboru 10 pamieci z predefiniowanymi krzywymi co do warunków focenia - a tak to sugeruje pozostać przy doświadczeniach programistów Nikona - mają troche wiekszy materiał wyjsciowy do analizy
    Jednym słowem - można - tylko dla JPG - i tylko do załozonych jednych konkretnych i sprawdzonych warunków fotografowania... pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów