Oprogramowanie dołączone do Nikona d50 nie wchodzi w grę bo mam win2003 server i nie mam mozliwości instalacji.
Szukaj
Oprogramowanie dołączone do Nikona d50 nie wchodzi w grę bo mam win2003 server i nie mam mozliwości instalacji.
[NIKON DSLR]
Capture One PRO 3.7.1 - ja takim
RawShooter essentials 2005
Nie jestem szumofobem, używam cropa i jak potrzebuje wysokiego ISO.
Tamzooka150-600, T 300 2.8 kenko TC 1,4 2,0
GIMP z UFRAW
Ogólnie to dobre Nikony
F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
Hasselblad 503,905
D6,D800E,D700,D70IR,Z6II
Ostatnio zainstalowałem sobie RawShooter Proffesional 2006.RawShooter essentials 2005
Full wypas jak dla mnie.
W zasadzie po nim nie mam już potrzeby dodatkowo obrabiać JPGów.
Zastanawiam się, czy go sobie nie sprawić pod choinkę, bo jest naprawdę wart tej kasy, którą za niego chcą.
a to on jest płatny ? U mnie nigdzie nie pisze a mam wersję 2005. Nie zauważyłem nawet żeby gdzieś pisało ,że trial.bo jest naprawdę wart tej kasy, którą za niego chcą
Troche sie gubie w balastach bieli po przesiadce z filmu. Rozne tryby, opcje, cudy niewidy... Dlatego zastanawiam się na rawami. Prosze mi powiedziec, czy dobrze rozumiem.
Czy mozna załozyc ze format raw to tak jakby cyfrowy film, którego obrabiam sobie w ciemni komputerowej.. ?![]()
Pozdrawiam
Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /
Zabardzo jeszcze nie czaje ale mówia tu ,że to negatyw i robiac w rawie (tak tez literatura podaje) mozna sie zbytnio nie przejmowac ustawieniami bo reszte mozna juz w programie pojechać. Piszą tez ,ze gdy nam bardzo zależy na fotce która jest w kiepskich warunkach robiona to lepiej w rawie bo mozna to podkręcić czyli to raczej prawda ,że RAW to negatyw. Osobiście pobawiłem sie troszke i widzę ze to całkiem inne foty wychodząTak jakby troche wiecej na nich widac. Oczywiście jesli zdjęcie jest tuszone lub poprostu nie ostrze to i program nie pomoże.
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto 20 Gru, 2005 ]
nie tuszone tylko ruszone i nie ostrze tylko ostrekawy nie było jeszcze
![]()
Dzieki
ps. dzien zaczynamy od forum nikon?![]()
Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /
Wersja Pro kosztuje 100USD.a to on jest płatny ?
Jest sporo rozszerzona w stosunku do essentials.
Ma cropowanie, skalowanie, obracanie, poziomy, krzywe.
Najbardziej mi sie podoba to, że w zależności do rozmiaru odbitki jaki chcę wydrukować w labie ustawiam wyjściową rozdzielczość i proporcje jotpega.
No i ta szybkość!
Można zassać triala z ich strony.
Polecam.
Skontaktuj się z nami