Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: wypukły tekst

Domyślnie wypukły tekst

Wiem, wiem, wszystko jest w necie, ale nie wiem jak na niego trafić. Chcę zrobić wypukły napis na zdjęciu tak aby sprawiał wrażenie tłoczenia zdjęcia. Wygląda to tak jak bym tłoczył poszczególne litery. Kolor czcionki taki jak zdjęcie czyli po prostu tłoczenie. Czy jest to możliwe do wykonania, mam wypożyczonego Adobe Photoshop CS3 i chciałem w ten sposób opisać zdjęcia, byłby to rodzaj znaku wodnego. Podpowiedzcie jak to zrobić lub dajcie namiar na tutoriala.

Domyślnie

Piszesz tekst.
    W zakładce Layers klikasz prawym klawiszem na T i wybierasz Blending Options...
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Troszkę krótka ta podpowiedź. Mam tam możliwość operacji na tekście zmiany koloru ale nie potrafię wybrać takiej opcji aby tekst był wypukły lub wklęsły w kolorze zdjęcia.

Domyślnie

layer -> layer style -> bevel & emboss

Co to znaczy wypożyczyć Photoshopa?

Domyślnie

Jak bu Ci to powiedzieć, narazie mam taką możliwość jeżeli mi przypasuje to kupuję.

Domyślnie

Dzięki, zrozumiałem

Domyślnie

szczerze to zeby poznac ps trzeba troche czasu ale jezeli ccesz uzyskac taki efekt zrob jak pisze samek ale wybierz takst jako bialy albo lepiej szary i zrob jako warstwa multiply, wtedy bedziesz mial zdjécie w napisie, no mozesz jescze zagniezdzic zdjécie w napisie ale to troche wiécej roboty

Domyślnie

tak na szybko zrobione:

jak by co to pisz na priva
    pozdrawiam

Domyślnie

myszkuje w opcjach ... jest plaskorzezba i jej opcje, ale jak zrobic zeby litery byly nie biale czy czarne ale "zdjeciowe" znaczy w literach to co na foto ???
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

W palecie Layers mając zaznaczoną warstwę z tekstem daj Fill na 0%.
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów