Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie D70s reset licznika

Dziwna rzecz się Forumowicze stała z moją puszką mianowicie, zresetował się w niej licznik zdjęć
    ostatni odczyt to było coś ponad 65 tys, a przedchwilą pole Tatal Pictures miało wartość 1907...

... a może ktoś puszkę podmienił. Szkoda tylko ze wbudowany flash, jak nie działał tak nadal nie działa...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    Dziwna rzecz się Forumowicze stała z moją puszką mianowicie, zresetował się w niej licznik zdjęć
    ostatni odczyt to było coś ponad 65 tys, a przedchwilą pole Tatal Pictures miało wartość 1907...

... a może ktoś puszkę podmienił. Szkoda tylko ze wbudowany flash, jak nie działał tak nadal nie działa...
    Najprawdopodobniej największy numer masz 65535
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

W opandzie zawsze możesz sprawdzić ile miałeś "strzałów z migawki"

Domyślnie

W opandzie zawsze możesz sprawdzić ile miałeś "strzałów z migawki"
    Zakładam, że właśnie tak sprawdzał.
    arturjb doskonale Cię rozumiem - mnie się stało to samo przy 65 526 klatkach. Też mi kopara opadła...zdjęcia robiłem na jednej imprezie, w domu nagle się okazało, że nastąpił reset licznik i od tego czasu (13 lipca) nalicza mi od zera.
    Dziwne tylko, że w przypadku dwóch różnych puszek zresetowanie nastąpiło przy podobnych wartościach
    Avatar nie jest aktualny - już nie palę.

Domyślnie

Może licznik na pojemność 2^16 co daje 65536. Potem się "przekręca" i jedzie od nowa. Może ktoś wie jak to jest faktycznie.
    Daniel
    D90, S 10-20/4-5,6, Tamron 17-50/2.8, Tamron 90/2,8, Nikkor 70-300VR, S 150-500 OS, Manfrotto 055XPROB

Domyślnie

Znaczy ktos nieuczciwy, z licznikiem 15tys., musi przed sprzedaza pstrykac przez tydzien zawziecie, coby 1800 bylo.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

To u mnie jeszcze lepiej , przy nie całym tysiączku licznik się zresetował do zera. Pewnie u mnie liczy tylko do tysiąca
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

yyy nigdy sie w takie rzeczy nie wgłębiałem ale jak to można sprawdzić ile migawka przerobiła zdjęć
    www.paintingpictures.onwlog.com

D70s Nikkor 10.5mm|50mm|18-70mm SB 26|800

Domyślnie

Dobrze, że w przypadku naszego hobby nie mamy do czynienia z historiami, o których się słyszy na podwórku motoryzacji. Ostatnio słyszałem rozmowę dwóch panów, sprzedających samochody, którzy się chwalili rasowaniem liczników (z 500,000 na dajmy na to, bo ładnie wygląda na 145,000). Uważali to za normalne...
    Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
    Prywatnie: http://lopal/blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arkaic Zobacz posta
    yyy nigdy sie w takie rzeczy nie wgłębiałem ale jak to można sprawdzić ile migawka przerobiła zdjęć
    W EXIF-ie zdjęcia powinno być
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów