Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie wczorajsze łowy...

dawno nic nie wrzucałem tutaj. Z wczorajszej zasiadki wpadły dwa ptaszory: kapturka i raniuszek. W obu przypadkach wiatr nawiał liście w pole widzenia, stąd mocno okrojone pionowe kadry. Dla oglądających: proszę nie zwracać uwagi na liście

1.

2. kompresja "pożarła" źrenice, którą ładnie widać w dużym wymiarze...
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

strsznie centralne kadry, ucięty ogon na dwojce,malo miejsca przed dziobem z prawej strony no i te liscie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    strsznie centralne kadry, ucięty ogon na dwojce,malo miejsca przed dziobem z prawej strony no i te liscie
    kolega zdaje się zaprzeczać swoim preferencjom, co do kadrowania :

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    ...co do centralnego kadru to sprawa dyskusyjne, bo akurat ja preferuje takie ustawienie
    w 14 moglem strzeli pionowy kadr, moj blád
    wszystko się zgadza. Jest to raczej pokazanie w szczegółach (bez całego ogonka u raniucha) gatunku
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    l

Domyślnie

moja opinia wręcz ocieka ironią
    zdjęcia fajne - mam jedno pytanie, dlaczego kadry centralne są zle. czy jest jakas pisana zasada fot grafowania zwierząt ktora zaprzecza centralizmowi? powiedzmy ze mamy jeden obiekt i malą glębie ostrosci ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Jesli dobrze pozna sie zasady, to można je łamać

Waldi bardzo udane ujęcia, mnie się podobają za szczegóły, które pięknie widać.

Domyślnie

bo zdjęcie bez centralnego kadrowania jest bardziej interesujące - oprócz motywu głównego mozna pokazać równoległy, bądź drugi plan ujęcia. W zdjęciach powyżej plan równoległy do interesujących nie należal, stąd taka ciasnota. Osobiście nie lubię pionowych kadrów
    l

Domyślnie

Ale sie facet szybko uczy, prawda?
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Fajne!Fajne!Podobają się!
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Wld , jak ja CI zadroszcze tych "okrojonych"ptakow .

Domyślnie

raniuszka to wogule ciezko skadrowac rozsadnie - ten jego niemilosiernie dlugi ogon... - w pionowy kadr predzej jak ma opuszczony /choc tez za takimi nie przepadam/ - miales cale stadko czy tylko jeden sie przypaletal - strasznie towazyski ptaszor i milo sie go obserwuje...

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    Ale sie facet szybko uczy, prawda?
    w reczy samej
    pozdrawiam Michał Bartkowiak
    D500; D300s; T12-24; N35/1,8G; N50/1,4G; N85/1,6; S150/2,8HSM; N600/4 VR; kenko 1,4x telepro300 dg; INDURO GIT 403 + MF393+Triopo B-3

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów