Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Domyślnie D40 D40x Grip Delta ze spustem.

Jesli jeszcze ktos o tym nie słyszał to szczegóły:
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=998

Pozdrawiam.

Nikon D90, Nikon D60, N18-55VR, N18-135, N35 1.8, SB-600, Samsung WB500 i aparaciki po dziadku

Domyślnie

Nikon ma poczucie humoru Do D70 nie wypuścili gripa a to było bardziej uzasadnione niż grip do podpierdółki jaką jest D40

A sorry, to przecież delta....a ja już posądziłem nikona o wielkie poczucie humoru Zwracam honor
    Ostatnio edytowane przez szoton ; 18-09-2007 o 13:16

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Szoton: to nie jest nikonowski grip...
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szoton Zobacz posta
    Nikon ma poczucie humoru Do D70 nie wypuścili gripa a to było bardziej uzasadnione niż grip do podpierdółki jaką jest D40
    widzę co poniektórym strasznie nie leży ta popierdółka skąd ta niechęć? a może to zazdrość...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowski_marci Zobacz posta
    widzę co poniektórym strasznie nie leży ta popierdółka skąd ta niechęć? a może to zazdrość...
    To nie jest niechęć. Bo niby w czym mi ten aparat ma przeszkadzać? Po prostu uważam że nikon zadziałał bardziej marketingowo wypuszczając D40 i w pełni rozumiem dlaczego ale osobiście nie kupiłbym takiego aparatu, bo uważam że to kpina. Brak silnika to porażka...pisane było o tym już milion razy na forum. Teraz kupuje tele, poluje na 80-200 D ED, 70-300 za ciemno i VR mnie nie ratuje, podobnie 55-200 VR, 80-200 AF-S kosztuje kupę siana a na 70-200 VR długo mnie stać nie będzie...i co? Lipa by była. Rozumiem że ludzie kupując D40 nie myślą o takich szkłach no ale jednak nigdy nie wiadomo co i kogo wciągnie a w przypadku tej puszki to jest równoznaczne z jej wymianą na inną a to już strata czasu i pieniędzy. Jeśli ktoś z góry wie że to mu starczy to spoko. I to także nie zazdrość. Posiadam D70 i powiem szczerze że nie widzę powodów do zmiany. Przynajmniej nie na tyle wyraźnych żeby to zrobić i teraz myślę tylko o szkłach.

Domyślnie

Zakupiłem (a w zasadzie dostałem) ten grip - jak na mój gust i za te pieniądze nie jest zły. Aparat trzyma się nieco wygodniej i pewniej.

Dodatkowy spust jest nieco kłopotliwy - żeby z niego korzystać trzeba wchodzić w ustawienie trybu fotografowania i ustawiać tryb na "pilota" i dopiero można focić. Dlatego przydaje się chyba tylko jeśli robisz jedynie portrety, albo chcesz zrobić "pionowe" zdjęcie przy dłuższym czasie naświetlenia i chcesz choć w minimalnym stopniu wyeliminować drganie ręki.

Dodatkowym minusem jest również fakt, że z racji sposobu budowy nie można wcisnąć spustu do połowy. Cykasz, aparat sam ustawia ostrość i od razu jest zdjęcie.... no ale i tak nieźle ktoś to obmyślił, skoro Nikon w ogóle nie przewidział gripa do D40-tki...

Ogólnie chyba warto go kupić jedynie ze względu na fakt, że zawsze w awaryjnej sytuacji możemy podpiąć paluszki i aparat parę zdjęć "cyknie". No i trzyma się aparat trochę wygodniej.

Za tą kase polecam!
    Ostatnio edytowane przez Guru ; 18-09-2007 o 14:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szoton Zobacz posta
    To nie jest niechęć. Bo niby w czym mi ten aparat ma przeszkadzać? Po prostu uważam że nikon zadziałał bardziej marketingowo wypuszczając D40 i w pełni rozumiem dlaczego ale osobiście nie kupiłbym takiego aparatu, bo uważam że to kpina. Brak silnika to porażka...pisane było o tym już milion razy na forum. Teraz kupuje tele, poluje na 80-200 D ED, 70-300 za ciemno i VR mnie nie ratuje, podobnie 55-200 VR, 80-200 AF-S kosztuje kupę siana a na 70-200 VR długo mnie stać nie będzie...i co? Lipa by była. Rozumiem że ludzie kupując D40 nie myślą o takich szkłach no ale jednak nigdy nie wiadomo co i kogo wciągnie a w przypadku tej puszki to jest równoznaczne z jej wymianą na inną a to już strata czasu i pieniędzy. Jeśli ktoś z góry wie że to mu starczy to spoko. I to także nie zazdrość. Posiadam D70 i powiem szczerze że nie widzę powodów do zmiany. Przynajmniej nie na tyle wyraźnych żeby to zrobić i teraz myślę tylko o szkłach.
    nie chce sie czepiać, ale zauważyłem taką tendencję na forum do docinek do serii D40 przy byle okazji.... co rusz to ktoś przywali że to pomyłka, a że porażka.... ale tak jak pisałeś poruszane na forum milion razy i każdy wie jakie wady/zalety ma ta puszka i to jest oczywiste.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowski_marci Zobacz posta
    nie chce sie czepiać, ale zauważyłem taką tendencję na forum do docinek do serii D40 przy byle okazji.... co rusz to ktoś przywali że to pomyłka, a że porażka.... ale tak jak pisałeś poruszane na forum milion razy i każdy wie jakie wady/zalety ma ta puszka i to jest oczywiste.
    Jak nie chcesz się czepiać to nie rób tego . Ja z kolei nie rozumiem tego czepiania się tych co niby się czepiają. Nie podoba mi się ten model i piszę to. Gdybym uważał że jest fajny to bym sprzedał D70 i kupił D40. Właściciele D40 mają chyba jakiś kompleks bo reagują agresywnie jak się napisze że ten aparat to pomyłka. Poza tym zauważ ile jest wątków z pytaniem o to czy po podpięciu np 50tki będzie działał AF. To świadczy o tym że często tą puszkę kupują ludzie którzy nie bardzo się w tym orientują i myślę że na tym polega pułapka nikona żeby zmusić do kupowania szkieł z AF-S. Jeśli kupiłeś świadomi i ci to starcza to nie powinieneś się bulwersować na takie teksty. Pozdrawiam.

Domyślnie

proszę was skończcie te kłótnie(?) każdy kupuje to co jest mu potrzebne, jeśli ktoś by napisał, zę D70 jest do dupy to zapewne drogi szotonie też byś się oburzył. Prawda jest taka że np. co do D50 są m.in dobre opinie dlatego, że on przeżył już swoje, jest to puszka którą dużo osób ma, którą się bawiło natomiast D40 jest nowe jakby nie patrząc...większość po nim jedzie, jak będzie za jakiś czas np. 5 lat nie wiadomo, Nikon wypuści nową puszkę jakiś np. model bliski D40 i wszyscy będą jechać po nim(a pewnie będą to między innymi posiadacze D40 ). Puszka jest okrojona itp. itd......dasz taką puszkę np. Arturo Mari to zrobi taką fotkę jaką Ty byś nawet nie zrobił D2xs...i on nie będzie zapewne narzekał, że nie ma np. śrubokręta :P

"Ludzie ulegają złudzeniu, że fotografowanie jest bardzo proste... Technicznie jest to jednak złożona sprawa. Twój sprzęt daje ci tak wiele możliwości, że moga cię one łatwo rozpraszać . Moim uczniom radzę , aby jak najbardziej ograniczali swój sprzęt." Brett Weston

Pozdrawiam
    pozdrawiam, Łukasz

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów