Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
No ma niewątpliwie zalety - tym bardziej w konfiguracji, jaką Ty masz - jeśli dobrze pamiętam 3 dyski, raptory itd
Ja mam jeden dysk, reszta standard i chieftec midi jest dla mnie po prostu kolosalny. Ale warto je brać choćby ze względu na odległość zasilacza od procesora - wchodzą wszystkie (nawet te ponad 15cm) coolery.

4mb cache procesora to też moim zdaniem bezsens. Porównywałem z moim i nie zauważyłem jakiegokolwiek przyrostu wydajności więc doszedłem do wniosku, że różnicę ówczesnych 400zł lepiej włożyć w coś sensowniejszego. Nawet testy potwierdzają, że różnica między 2 a 4 MB cache jest widoczna ledwo co w coniektórych benchmarkach. Więc skoro Ty, King odczuwasz różnicę to jestem pełen podziwu. Ale i tak nie uwierzę
Cache to nic innego jak pamiec, tylko znacznie szybsza a procesor potrzebuje jej aby przechowywac tam dane, ktore czesto wykorzystuje.
A co robi Photoshop jak nie obliczenia ?
Jesli tak, to sadze, ze wiecej cache-u wyjdzie na plus.
Calkiem inna juz kwestia to jej wielkosc, byc moze z 2 na 4MB nie bedzie tak duzego przyrostu predkosci obliczen jak np. z polowki na 2 MB.