Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie NIKON D70 a 30-80D

Czy podepnę takie cudo pod d70?

Domyślnie

A ten? Zadziała z d70?

28-80mm 3,5-5,6 D

Domyślnie

Kazdy AF zadziala, poza tymi od F3AF i Pronei.
    Inna sprawa jest z manualami, D70 nie mierzy swiatla bez CPU w szkielku.

Domyślnie

Czyli nie mierzy ze szklami bez AF (poza 3 z serii P), wszystkie szkla AF maja CPU.

Domyślnie

Witam
    Właśnie zakupiłem D70 i zauważyłem, że żaden z moich obiektywów (od analoga ale AF oczywiście) nie współpracuje z aparatem zanim nie domknę przysłony na max. Gdy tylko trochę otworzę przysłonę pojawia się błąd FEE i 0 wyzwolenia mogawki. Nie działa w żadnym trybie z manualnym wlłącznie. Czy to normalne?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arklin Zobacz posta
    Witam
    Właśnie zakupiłem D70 i zauważyłem, że żaden z moich obiektywów (od analoga ale AF oczywiście) nie współpracuje z aparatem zanim nie domknę przysłony na max. Gdy tylko trochę otworzę przysłonę pojawia się błąd FEE i 0 wyzwolenia mogawki. Nie działa w żadnym trybie z manualnym wlłącznie. Czy to normalne?
    Kłania się instrukcja, w której wszystko jest napisane. W cyfrze sterowanie przysłoną odbywa się z poziomu body, aby to uczynić przysłona ma obiektywnie musi być minimalnie skręcona . Przy bagnecie jest czujnik minimalnego ustawienia przysłony na pierścieniu obiektywu i on daje info do body jakie jest położenie pierścienia. Jeśli jest przesunięta na inna wartość niż minimalna, występuje wtedy error FEE i nic nie zrobisz.
    D7200

Domyślnie

Oczywiście masz rację Kolego, jescze nie doszedłem do tego w instrukcji - no cóż to moje pierwsze godziny z cyfrakiem, trudno pozbyć sięp rzyzwyczjeń z analoga. Dzięki, pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów