Close

Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 360
    wojteh
    Gość

Domyślnie

pewnie ze górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Kurde, jak oglądam to zdjęcie to myślę sobie - co zrobić, aby D200 wypluwał obrazek o takiej tonalności i kolorkach ...
    To zdjęcie? http://www.jordanreeder.com/testing/rod_24mm_22mp.jpg
    Zbyniu, nie rob jaj... Zadnej rewelacji. Z D200 pewnie i by bylo widac mala roznice, ale z D3 czy D700 dostaniesz praktycznie to samo. Przyjrzyj sie temu dokladniej. Winieta jak byk, malo ostre, mydli w rogach. Zadnego szalu to nie widze.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ale winieta, mydlenie, ostrość to sprawy w tym przypadku o mniejszym znaczeniu. Jednak kolorki i ogólnie obrazek jest moim zdaniem lepszy. Albo za mało w PSie siedzę ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Ale winieta, mydlenie, ostrość to sprawy w tym przypadku o mniejszym znaczeniu. Jednak kolorki i ogólnie obrazek jest moim zdaniem lepszy.
    To aparat na statyw. Nie polatasz z nim za dzieciakami, na koncert czy do hali sportowej go nie zabierzesz, bo na nieco tylko wyzszych ISO wylezie syf. Wiec nawet jesli ma widoczna wieksza rozpietosc, to delikarny d-lighting lub raptem kwestia moze 3 strzalow w braketingu i sklejenie w trymiga HDRka. Za te roznice w cenie -- to lekkie kombinowanie jest spokojnie do przelkniecia. 99% ludzi nie zobaczy roznicy. Poza tym -- ile takich zdjec sie robi?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Oczywiście, masz rację. Rozpatruję to w kategoriach "jakie fajne", a nie "chcę taki". Dla mnie wielkość matrycy skończy się na 12mpix i to mi w zupełności wystarczy. Ba, wystarczyłoby mi nawet z 6mpix, byle inne cechy obrazka były takie, jak chcę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Wielki format jest dość nieporęczny.
    Z Twojej Mamiyi też spokojnie dałoby radę coś takiego osiągnąć.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej Zobacz posta
    Z Twojej Mamiyi też spokojnie dałoby radę coś takiego osiągnąć.
    Na slajdzie - w życiu. Może na negatywie, ale trudno mi powiedzieć, bo kolorowych negatywów używałem od wielkiego dzwonu, są dość niestabilne kolorymetrycznie. Pod względem ilości detalu obawiam się, że Mamiya mogłaby dostać po d... Zdecydowanie lepiej by wypadła po bokach, bo dzięki symetrycznej optyce szerokokątnej spadek ostrości jest mniejszy niż w retrofocusach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Na slajdzie - w życiu. Może na negatywie, ale trudno mi powiedzieć, bo kolorowych negatywów używałem od wielkiego dzwonu, są dość niestabilne kolorymetrycznie. Pod względem ilości detalu obawiam się, że Mamiya mogłaby dostać po d... Zdecydowanie lepiej by wypadła po bokach, bo dzięki symetrycznej optyce szerokokątnej spadek ostrości jest mniejszy niż w retrofocusach.
    Mi chodziło właśnie o negatywy kolorowe. Mają większą rozpiętość i jak dla mnie lepsze kolory.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej Zobacz posta
    Mi chodziło właśnie o negatywy kolorowe. Mają większą rozpiętość i jak dla mnie lepsze kolory.
    Tak czy owak - przy tej rozdzielczości "będą szumieć" - i to zdrowo...

Domyślnie

ja mam akurat mamiyię AFD i szkło 35mm i 45 mm z heliopanami polaryzacyjnymi. Byłem w Alpach we Włoszech -Monte Rosa i Mont Blancu- i powiem szczerze że jakość jest bardzo dobra- uzywałem fuji reala bo ma spory margines błędu oraz velvii nowej 100 i starej 50- powiem szczerze że być może by wymiekła przy hasiu ale i tak daje naprawdę extra obrazki- tyle że aby zataszczyć ją na Mont Blanca ciut mnie to kosztowało
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni