Close

Strona 22 z 36 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 360

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Mialem ostatnio okazje pofotografowac H4D. Niechcacy nastawilem ISO na 800 i to co zobaczylem pozniej na monitorze przyprawilo mnie o dreszcze.
    Tak wiec rozdzielczosc, rozdzielczoscia, ale to naprawde specjalistyczne aparaty. Nie mowiac o rozmiarze. Do sakwy domki z pewnoscia sie nie zmiesci
    A co zobaczyłeś na monitorze przy ISO 800??

Domyślnie

Mialem ostatnio okazje pofotografowac H4D. Niechcacy nastawilem ISO na 800 i to co zobaczylem pozniej na monitorze przyprawilo mnie o dreszcze.
    Tak wiec rozdzielczosc, rozdzielczoscia, ale to naprawde specjalistyczne aparaty. Nie mowiac o rozmiarze. Do sakwy domki z pewnoscia sie nie zmiesci
    Ja się wogóle dziwię, że ktoś to jeszcze kupuje. Cyfrowe lustrzanki średnioforamtowe w ich obecnej formie staja się coraz bardziej bezsensowne, kupa zbędnego balastu. Mały obrazek zbliża się rozdzielczością do MF, a kompaktowością, uniwersalnością, szybkością, wygodą, nieporównywalnie lepszym ISO i nieporównywalnie niższą ceną bije średniaki na głowę.

Jak dla mnie naturalną drogą rozwoju MF powinny być kompaktowe kamery techniczne, średnioformatowe EVILe, w opcji z przesuwami/pokłonami - choć tu niestety pojawia się problem z realizacją LV na matrycach CCD...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 13-09-2012 o 15:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Sypialnia jest odpicowana na amarantowo, więc już game over
    Teoretycznie daloby sie zrobic na 2x d800 wyzwolone jednym pilotem - tzn samo morze - dolna połówka kadru. Niebo to juz mozna jednym na ile sie chce kawalkow. No ale koszt wykonania takiego lanszafta + obróbka by chyba tą panią nieco przeraził.

Ewentulanie długa ekspozycja (1 min?) również na 2 body obok siebie...
    Ostatnio edytowane przez wain ; 13-09-2012 o 15:25
    pozdrawiam
    Mirek$

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

60 megapikseli z jednego zdjęcia, nieźle. Do fotki lotniczej jak znalazł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    A co zobaczyłeś na monitorze przy ISO 800??
    Ach... Trudno to wyrazic. Przypominaly mi sie poczatki fotografii cyfrowej.
    O szumy oczywiscie mi chodzi.

Domyślnie

Ach... Trudno to wyrazic. Przypominaly mi sie poczatki fotografii cyfrowej.
    O szumy oczywiscie mi chodzi.
    Pokazałbyś crop z tego cuda, bo nie wierzę, że zniesmaczony jedynie wcisnąłęś „delete”.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Pokazałbyś crop z tego cuda, bo nie wierzę, że zniesmaczony jedynie wcisnąłęś „delete”.
    Niestety nie posiadam. Aparat nie lezy w moim targecie, wiec nie zaglebialem sie w temat. Zrobilem zdjecia, wrzucilem na kompa w studio i nie bralem dla siebie. To bylo przy okazji czegos innego czym bylem bardziej zaabsorbowany. Bardzo, bardzo pamietam jak zdziwila mnie wielkosc ziarna i nieporecznosc - w sensie wielkosci, bo w reku lezy dobrze.

Domyślnie

.. nieporecznosc - w sensie wielkosci, bo w reku lezy dobrze.
    Po Leice to może się wydac duże, ale jak na MF to maleństwo. Pobaw sie RB albo RZ i powiedz wtedy o swoich wrażeniach
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Po Leice to może się wydac duże, ale jak na MF to maleństwo. Pobaw sie RB albo RZ i powiedz wtedy o swoich wrażeniach
    Owszem. Przy Fuji GX680, to wrecz kieszonkowy aparat.
    Na szczescie czasy kiedy dzwigalem takie klocki mam juz za soba.

Domyślnie

Pozwolicie że nieśmiało nawiążę do tematu wątku

Jako że ceny hasselblada znacząco spadły (h4d-31 z 80 kit = 9900euro )stad pytanie do posoiadaczy badz rozważających zostać posiadaczem. jak jest z zakupem w Polsce?. obecny dystrybutor jest jakby mało konkretny i trudno tak napawdę o czymkolwiek porozmawiać. No chyba że ja mam jakoś taki niefart. Ktoś korzystał z usług polskiego dealera? czy zakup planujecie w Pl czy raczej sprawdzony/polecony dealer np w Niemczech?

Strona 22 z 36 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni