lol
Szukaj
Zaskoczę Cię, ale znam. Prezentuje ją na niezłym poziomie choćby Czornyj. Jak dla mnie jest to jakaś straszna dziecinada. Nie mususz się ze mną zgadzać.
Nie mam na myśli ironii wysokich lotów, tylko pojęcie jako takie. Głupotą byłoby teraz bawić się w jej stopniowanie, czy ocenę. Chodzi o sam fakt, którego w ogóle nie zauważyłeś – szczególnie wtedy, kiedy nastu użytkowników zarzuca jednemu z najlepszych aparatów, całkowicie irracjonalne braki. To widać po pierwszym komentarzu, a kolejne jedynie w tym utwierdzają.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Ja zawsze traktowałem komentarze użytkowników jako przedłużenie recenzji. Z tychże komentarzy niejednokrotnie można było dowiedzieć się więcej niż z samego tekstu redakcyjnego. Portal Optyczne.pl zawsze był*moim zdaniem trochę stronniczy - może dlatego nie bywałem częstym ich gościem. Po przeczytaniu komentarzy znajdujących się pod recenzją Hassela mimowolnie porównałem je do wpisów, które zwykle znajduje się pod recenzjami w Luminous landscapes, Steve Huff czy choćby nawet DP Reviews. Ironia - jak ta szczypta pieprzu - dodaje smaku potrawie. Niestety danie, które składa się z samego pieprzu jest mało zjadliwe.
Optyczne.pl chce aspirować do miana sprzętowego portalu nr 1 w Polsce. Czytelnicy mogliby im to choć trochę ułatwić.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Ja sie z kolega Spirytem zgodze. Lubie ironie, nawet zlosliwosci, ale w tych komentarzach - raz, ze za duzo i powtorki, a poza tym poziom owej ironii strasznie niski. Tak jakby ktos po raz setny opowiadal ten sam dowcip. No i przede wszystkim ironizowac to mozna na temat czegos o czym sie ma jakiekolwiek pojecie.
dobra ironia wymaga inteligencji, inaczej jest tylko plytkim zartem dla mas
a juz ironia najwyzszych lotow jest przez wielu niezauwazalna
tu niestety traci malizna od poczatku (zreszta jak i sam hassel)
Road to Manila
www.SALDAT.pl
ok porownujecie DOF ze niby 2,8 na srednim i 1,4 na FF taka sama. Owszem, ale znajdzcie idealnie ostre zdjecia z 800tki przy 1,4.... a 2,8 na h4d znajde wam sporopoza tym dla blyskaczy - 1/800 sekundy to niebagatelna zaleta. Owszem nie wszystkie lampy wydalaja ale dobre jak najbardziej. Separacja - zgadzam sie w 100% ale jeszcze dodam technologie Hasselblad Natural Color Solution. Porownajcie kolor skory z 800tki nawet z H4D to zrozumiecie o czym mowie.
jako blyskacz za roznice wolalbym jakis generetor profoto. z czasem sychro na poziomie aktualnym dam se rade.poza tym dla blyskaczy - 1/800 sekundy to niebagatelna zaleta
co jest nie tak z kolorem skory w 800tce? serio pyam bo wychodzi na to ze znow mam uszkodzony model... i tak cholera z kazdym body...![]()
Ostatnio edytowane przez sailor ; 28-04-2013 o 22:54
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Skontaktuj się z nami