Close

Strona 13 z 28 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 360

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Widziałem kiedyś na Planette program o bodaj francuskim studiu fotografii reklamowej, w którym rąbali pack-shoty wielkim formatem 8x10". W zasadzie bardziej to przypominało "Perfekcyjną panią domu" niż program o fotografii studyjnej.
    Jak się używa nieodpowiedniego sprzętu, to i roboty jest więcej.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Świat nie kończy się na studiu - mam ostatnio klientkę, która chce wydrukować fioletowy pejzażyk ok. 200x220cm celem naklejenia na szafę w sypialni. Znośnej jakości zdjęcie na taki format jest nieosiągalne - na stockach nawet jak coś ma wyższą rozdzielczość, to jest sztucznie nadmuchane...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Świat nie kończy się na studiu - mam ostatnio klientkę, która chce wydrukować fioletowy pejzażyk ok. 200x220cm celem naklejenia na szafę w sypialni. Znośnej jakości zdjęcie na taki format jest nieosiągalne - na stockach nawet jak coś ma wyższą rozdzielczość, to jest sztucznie nadmuchane...
    No ale przeciez "12mpx w zupelnosci wystarczy"
    Inna sprawa, ze pejzazyk mozna z kawalkow poskladac na statywie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    No ale przeciez "12mpx w zupelnosci wystarczy"
    Inna sprawa, ze pejzazyk mozna z kawalkow poskladac na statywie.
    Tak, tak - klientka ma tripa na landszafcik morski z fioletowym wschodem słońca - powodzenia przy stichingu fal

Domyślnie

Ten nowy Hassel zapowiada się smakowicie, szczególnie, że gdzieś padły zapewnienia o największym wizjerze w historii cyfrowych MF, więc spodziewam się raczej okolic 56-41 niż jak dotychczas 48-36. W końcu muszą jakoś przegonić P1
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Mialem ostatnio okazje pofotografowac H4D. Niechcacy nastawilem ISO na 800 i to co zobaczylem pozniej na monitorze przyprawilo mnie o dreszcze.
    Tak wiec rozdzielczosc, rozdzielczoscia, ale to naprawde specjalistyczne aparaty. Nie mowiac o rozmiarze. Do sakwy domki z pewnoscia sie nie zmiesci

Domyślnie

Mialem ostatnio okazje pofotografowac H4D. Niechcacy nastawilem ISO na 800 i to co zobaczylem pozniej na monitorze przyprawilo mnie o dreszcze.
    Tak wiec rozdzielczosc, rozdzielczoscia, ale to naprawde specjalistyczne aparaty. Nie mowiac o rozmiarze. Do sakwy domki z pewnoscia sie nie zmiesci
    A co zobaczyłeś na monitorze przy ISO 800??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    A co zobaczyłeś na monitorze przy ISO 800??
    Ach... Trudno to wyrazic. Przypominaly mi sie poczatki fotografii cyfrowej.
    O szumy oczywiscie mi chodzi.

Domyślnie

Ach... Trudno to wyrazic. Przypominaly mi sie poczatki fotografii cyfrowej.
    O szumy oczywiscie mi chodzi.
    Pokazałbyś crop z tego cuda, bo nie wierzę, że zniesmaczony jedynie wcisnąłęś „delete”.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Pokazałbyś crop z tego cuda, bo nie wierzę, że zniesmaczony jedynie wcisnąłęś „delete”.
    Niestety nie posiadam. Aparat nie lezy w moim targecie, wiec nie zaglebialem sie w temat. Zrobilem zdjecia, wrzucilem na kompa w studio i nie bralem dla siebie. To bylo przy okazji czegos innego czym bylem bardziej zaabsorbowany. Bardzo, bardzo pamietam jak zdziwila mnie wielkosc ziarna i nieporecznosc - w sensie wielkosci, bo w reku lezy dobrze.

Strona 13 z 28 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni