Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Hyles euphorbiae

Zrobilem kilka fotek tym osobnikom i postanowilem je wystawic , sa fajne do focenia , nie sa zbyt szybkie
    Oczywiscie pod ocene, szczegolnie krytyczna, ucze sie i chcialbym wiedziec co Waszym zdaniem jest zle

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

wszędzie niestety mocno widać lampę na "skórze" modeli . Poza tym szkoda że na kilku zdjęciach tło nie jest rozmyte bardziej - na szczęście jest jednolite więc nie przeszkadza ale zwraca uwagę.

Domyślnie

Jak dla mnie zbyt duza przyslona , jakbys uzyl F8 zamiast F14 ladniej rozmylbys tlo.

Domyślnie

Mi bardzo podobają sie kadry 2,3,4,6,9 i 10 .Ostrość super
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

no i ok jest , teraz flesza wywal i pobaw się zastanym światłem

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

6, 7 i 10. 6 w kwadrat. Te kadry wyszły najlepiej.
    Faktycznie światełko trochę za mocne, ale tło przeszkadza tylko na 11. Bardzo fajna, soczysta zieleń na 6.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

ooo moim zdaniem toś Waćpan poszedl do przodu mocno.. mimo, że obiekt nie skacze ani nie fruwa

mimo uwag dotyczących odbicia flesza, a można to zobaczyć u najlepszych ( i nikt nie uznaje tego za jakiś powazny bląd ) , fotki są milutkie - zgłodniałem

pozdrawiam

Domyślnie

za mały otwór przysłony (za duża GO) do tak dużych obiektów (ona maja chyba ponad 5 cm długości), stąd nieciekawie wyszło tło...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

dziekuje za uwagi i oceny

puchbeary - niestety ciemno bylo, wiec byl dylemat - albo ISO w gore (nie chcialem) albo lampa z dyfuzorkiem, bez niego bylaby kaplica - inna sprawa, ze przesadzilem z przyslona co zauwazyl JacekM.
    arachiusz, jak poszedlem na lake pierwszy raz w ten weekend, to pogoda byla do bani, drabinka pokazywala duzo za malo swiatelka ale pozniej tego samego dnia bylo juz ok
    Dzieki Dark za uwagi, faktycznie 6-ka w kwadracie bylaby lepsza, bedzie wiecej czasu to pokadruje, poucinam, teraz jedynie z biegu zmienilem rozdzialke i wyostrzylem.
    Nikus - generalnie to te stworzonka sa statyczne to jest czas na ustawienie aparatu, niestety zauwazylem, ze pewne nawyki jak czas,przyslona,iso, lampa, kadr itp. itd. musza wejsc w krew a co najwazniejsze kontrola ostrosci i glebi.
    Najbardziej zaciety jestem na dwie wazki, lataja takie wielkie, jak dlon, piekne kolory, jedna niebiesko-zielona, druga chyba czerwona.
    Niestety wigi, to jeszcze brak obycia, wczesniej focilem cos mniejszego i z mniejszej odleglosci, zapomnialem przestawic przyslonki, F8 wystarczyloby pewnie spokojnie, odleglosc byla spora, to i GO spora - mam sciagawke z rozpiska jaka jest GO przy odleglosciach roznych i przyslonach, naklejona na dyfuzorku.

Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam.

Domyślnie

[QUOTE=pdzran;417861]
    Najbardziej zaciety jestem na dwie wazki, lataja takie wielkie, jak dlon, piekne kolory, jedna niebiesko-zielona, druga chyba czerwona.
    [QUOTE]

ostatnio, z miesiąc temu, nad jeziorkiem chcialem wlasnie takie helikopterki ustrzelić.... mialem wrażenie jakby sie ze mna bawily... ciagle zmieniały położenie krótkimi unikami. Były piekne ale za cholere nie chciały sie pojawić w kadrze. Splunąłęm przez lewe ramie i zawinąłem kite

powdzenie w foceniu... zostało jeszcze troche czasu do pierwszych śniegów ale może wtedy ktoś pokaże zdjęcie zamrożonego żuka w lodowym soplu

pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów