a nie ma różnicy pomiędzy D70s a D70 obudową?
Szukaj
a nie ma różnicy pomiędzy D70s a D70 obudową?
Feliks
e tam gadacie, idziesz do sklepu, kupujesz d200 a kochanej istocie mowisz jak bardzo kochales tamten aparat, ale jakos przezyjesz z nowym (to moze jeszcze jakiegos vr pozwoli kupic) ....... co mi podsunelo pomysl, tylko jak by tu zonie d70 podlozyc do wypadku ?!?!
![]()
Andrzej
Po co tracić D70. Kup D200 a ona i tak nie zobaczy różnicy, tak jak Ty nie widzisz ile ona ma nowych sukienek.Zamieszczone przez Siupes
![]()
Za wielka kałużą być może nie, ale tu na pewno zobaczy różnicę w stanie konta i całą kunspiracyję szlak trafi.Zamieszczone przez Władca Pixeli
A moja w ciemię nie jest bita (głupiej baby bym nie brał) i aparata rozróżnia O !
pozdrawiam Krzysiaczek
Feliks
Ja LOWE NIKON Deee, wery mać.
Ja pierdziu. Rozumiem, że użytkujemy dobry sprzęt, ale w cenie takiego body powinno być Auto Casco, na wypadek użycia przez żonę.
Na szczęćsie moja, obchodzi sięz aparatem profesjonalnie i z należytą ostrożnością.
Nawet mi czasem zwraca uwagę, żebym przełożył padek przez głowę.
Trzyma kciuki za Twój portwel.
Pozdr.. Zbycho
Pozdrawiam - Zbycho
d700 / d200 | waliza gratów | kompletny brak czasu na robienie zdjęć http://zbychoo.blogspot.com/
no nic dam go na sprawdzenie i najwyżej wymienię matówkę i lustro w razie potrzeby. Obudowę na razie zostawie... mam nadzieję że to koniec usterek :/.. koszt to w sumie bedzie pewnie z 600 -700 zeta, bo sama matówka to koło 300,- ... nie wiem ile lustro :/...Tylko 4 tygodnie minimum wyjęte z życiorysu... ;(
I jeszcze pytanie.. Czy na pewno pęknięta matówka nie wpływa w żaden sposób na pracę aparatu??? I czym może się objawiać ew. uszkodzenie lustra przy pracy z AF.
Feliks
A ja radzę olej to,sklej sam lub zleć komuś bardziej manualnie zaawansowanemu i pstrykaj,pstrykaj ile się da. Oddawanie do naprawy do NP mija się z celem bo jak ktoś już wyżej zauważył mimo,że utrzymasz gwarancję to każdą następną usterkę przypiszą temu wypadkowi czyli faktycznie gwarancję będziesz miał tylko na obudowę.Kupowanie uszkodzonego body raz że drogie (cenę osiągnie pewnie ok.600-700 zł.) to nie gwarantuje sukcesu.Sam nie przełożysz (nie umiesz skleić to jak sobie z tym dasz radę?) więc musisz oddać do servisu a to są koszty i nie masz żadnej gwarancji,że po jakimś czasie coś nie strzeli w nim a gwarancji i tak już nie będziesz miał. Tubka dobrego kleju (nie koniecznie kropelka) kosztuje 10-20 zł. stówka dla kogoś kto to zrobi i szlus.Jak się kiedyś zepsuje to skutki będą takie same jak wyżej - nie masz gwarancji i płacisz tyle,że wcześniej poniosłeś mniejsze koszty (brak naprawy w NP,nie kupowałeś uszkodzonego body i nie płaciłeś za przekładkę)Powtarzam OLEJ TOZamieszczone przez Feliks
![]()
![]()
aha - jak znam życie, właściciele Nikonów są tak przeczuleni w sprawach swoich cacek,że jak sądzę owe pęknięcie które ma pewnie kilka mm długości urosło w Twoich oczach do wielkości grand kanionu a może nawet nie trzeba z tym nic robić,chyba,że się mylę to patrz - porada nr 1 - klej
![]()
Skontaktuj się z nami