Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wolne Miasto Gdańsk

Domyślnie

Z kropelką trzeba uważać można nią skutecznie połączyć obudowę z korpusem wewnętrznym aparatu najlepiej by było zdemontować pękniętą część i skleić... pamiętać trzeba też że opary mogą skutecznie zanieczyścić szkiełko wyświetlacza (biały nalot) - w przypadku nierozbierania apartu... co do gwarancji to wątpie żeby uznali...
    Prawdziwy amator nie ma czasu na szumiące matryce, mydlaste obiektywy, banding, front i back fokus. Czas krzesać pixele i robić foty.
    D80 | N50 | T17–50 | N70-300 | SB600 klasa budżet

Domyślnie

moze jak sam sie boisz daj jakiemuś znajomemu fachurze co by zalepił, ewentualnie szpeca poszukaj i za pare złociszy ci moze zrobi. do serwisu nie dawaj bo tam sie płaci jak za mokre zboze, chyba ze bardzo chcesz zachowac gwarancje...
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

taa. dzwoniłem do serwisu powiedzieli że jeżeli zaniosę to tracę gwarancję z automatu. Powiedziałem kolesiowi mniej więcej co jest grane z aparatem. Stwierdził że trzeba wymienić całą obudowę. A ogólny koszt całej naprawy cytuję: " nie powinien być raczej większy od ceny nowego body .... Ogólnie jeżeli mam zawieźć, czekać 4 tygodnie i zapłacić za tą zabawę 90 zeta na dzien dobry (za [przegląd) to ja to chyba chrzanie :/ ... Powiedział też że mogły powstać mikrourazy (mikropęknięcia w środku) i że może to rzutować na elektronikę aparatu w przyszłości. Powiedziałem mu że jak dla mnie poza obudową wszystko ok. On na to że i do 0,5 roku mogą wyjść takie usterki.... lol....
    Na moje pytanie co obejmuje gwarancja odpowiedzieli- że na pewno nie żadne urazy mechaniczne ... no to jakie wobec tego ?
    Feliks

Domyślnie

Z całym szacunkiem - ŻADNA gwarancja nie obejmuje urazów mechanicznych. To tak, jakbyś zaliczył dzwona i przyholował wrak do serwisu żądając naprawy gwarancyjnej.

Domyślnie

no spoko rozumiem ale wobec tego wytłumacz mi co obejmuje?
    Feliks

pebees
    Gość

Domyślnie

Feliks popsucie sie elektroniki, matrycy, urwanie w srodku srubki-dupki itp. Ale niektóre urazy mechaniczne też (np. pęknięcie przy zmianie temperatury, samoistne).

Domyślnie

Ta gwarancja to już chyba i tak mało warta. Serwis NP napewno rejestruje wszystkie naprawy (łacznie z opisem ich przyczyn). Nawet jak naprawisz (odpłatnie) w NP, a potem, w przyszłości, coś ci się zepsuje to zapewne i tak powiedzą, że to skutek wcześniejszych uszkodzeń związanych z upadkiem i gwarancji nie podlega. Niestety mamy tylko jeden serwis autoryzowany.
    Jacek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Kurcze, ale ciężka sytuacja Współczuję Ci. Ja nie wiem co bym zrobił w takiej sytuacji ...
    Najbardziej odpowiednim wyjściem wydaje się chyba zrobić to samemu, tzn. rozkręcić obudowę, posklejać i ponownie założyć. Oczywiście masz wtedy po gwarancji, no ale z drugiej strony płacić tyle za naprawę to też głupota ... Czy na pewno zdjęcia wychodzą dobrze ? i czy widzisz tą rysę w wizjerze ???

Obawiam, że jak nie teraz to w przyszłosci mogą być z tym body różne problemy. Nie wiadomo co od wstrząsu mogło się jeszcze stać ... Proponuję bardzo dokładnie go przetestować we wszystkich dziedzinach.

Pozdrawiam,
    Piotrek
    Nikon D7100 || SanDisk Extreme Pro 32GB 95 mb/s || Nikkor DX 18-55 VR || Tamron SP 150-600 f/5-6,3 Di VC USD

Domyślnie

zdjęcia wychodzą normalnie i niby wszystko jest oka. Tak widać rysę pod światło przez wizjer. Rozumiem że matówka (lub lustro) do wymiany. Chociaż nie wpływa to ani na jakość zdjęć ani też na pracę AF. Wszystko jest w porządku teoretycznie - żadnych luzów, elektronika działa poprawnie, nic nie lata, tylko widoczne lekko pęknięcie i rysy w wizjerze które są widoczne pod światło. Aparat rymsnął z plecaka który pewna istota (niestety kochana - nie zobowiązana do poniesienia kosztów) nie dopieła i poleciał .... No nic z ryskami da się żyć skoro nie zakłóca zdjęć. Pęknięcie też niby nie robi na razie problemu. Sam raczej nie podejmę się klejenia bo ... poprostu się boję i nie mam zbytnio talentu do takich zabiegów :P... Może ktoś ma kogoś kogo mógłby polecić żeby obejrzał sprzęt i coś doradził ?
    Feliks

Domyślnie

Mogę Ci doradzić tylko jedno.To chyba jest aukcja dla Ciebie . Przekładka i po kłopocie
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów