Szukaj
No i chyba faktycznie skoncentruję się na wersji Nova 4; nie chcę przesadzać z wielkościa, gdyż na ewentualne zakupy raczej w najbliższym czasie nie ma szans. Zresztą to co mam w pełni mi wystarcza - czasami tylko lampy brak, ale to głównie w pomieszczeniach....
Jeszcze raz dzięki za rady - chyba jednak Lowepro wygląda najrozsądniej... A w ogóle to przejdę się do jakiegoś sklepik i jeszcze "obmacam" co nie co![]()
__________________ ? ___________________
crumpler the best
http://cambags.com/ - warto sobie poczytać testy różnych toreb
do nova3 wchodzi mi (bez upychania warstwowego i kazda rzecz oddzielona miekka scianka):
d70+N28-70/2.8, T12-24,S105,N50/1.8,sb800, ladowarka do aku(chociaz zazwyczaj w tym miejscu nosze po prostu drugi aku). w dodatkowych kieszonkach kilka zestawow AA, duzy polar, cala masa drobiazgow. to jest na pewnym luzie ze swobodnym dostepem - gorzej, jak chce ze sobą zabrac tez ogrobny tulipan do 28-70 - wszystko to tez sie bezpiecznie zmiesci, ale jest mniej wygodnie (trzeba najpierw wyciagnac tokine, by sie dostac do tulipana). a przy tym torba wydaje sie naprawde stosunkowo nieduza. zdarzalo mi sie to pakowac jeszcze sprytniej i miescic dodatkowo korpus f60.
mimo zalet i tego, ze naprawde duzo w nia wchodzi za jakis czas bede zmienial na cos wiekszego (pewnie z zupelnie innej serii) - no ale to juz pod katem rozbudowy systemu i uwzglednienia nieodpinania tulipanow od szkielek (to pewnie bedzie ogromna torba). na dzis jest super.
Ja wspomniałem - chyba jednak bez "przypasowania" się nie obejdzie...
Marcin kup Nova 5, wpadnij do mnie w przyszłym tygodniu to wpasujesz swoje graty na próbę. Moim zdaniem powinno być OK
pozdrawiam
A na Ciebie Tomku wiadomo że zawsze można liczyćSpoko, napewno sie spotkamy i obgadamy temat
![]()
Skontaktuj się z nami