Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie Torba na sprzęt

Witam,

Temat poruszany był kilkakrotnie, ale przyznam się szczerze ciężko na cokolwiek zdecydować się oglądając tylko zdjęcia. Sprawa trwałości jest dla mnie istotna, gdyż potrzebuje torby która nie "rozejdzie" się pod wpływem ciężaru korpusu i obiektywów po kilku wyprawach w plener.
    Zależałoby mi na tym, aby torba pomieściła korpus D70 + tamronik 17-50, tele 70-210, stałeczkę 24mm + lampa + przyszłościowo ewentualnie jakaś stałka + wszelkie pozostałe drobne graty (filtry, ładowarkę, itp.).

Oczywiście koszta powiedzmy do 200zł. Poleci ktoś coś przyzwoitego? Bo przyznam się straciłem już głowę w tym wszystkim

Pozdrawiam!
    __________________ ? ___________________

puchbeary
    Gość

Domyślnie

przy takich planach to raczej Nova 4 lub 5. Chyba że chcesz to warstwowo pakować. U mnie musi byc wszystko osobno więc jest NoVa 5. Mieści - na razie - główna komora: D50+Kit, Tokinę 28-70/2,6-2,8, 50/1,8, Sb800 w futerale, Heliosa 44m, ładowarkę i kable. Z boku stado akku i filtrów. Wszystko oczywiście w osobnych kieszonkach - jest jeszcze wolne miejsce na dwa szkiełka spokojnie ale w najbliższej przyszłości wyląduje tam D80 albo D70s. Ogólnie również polecam bo torba nie do zajechania jest.

edit
    acha - urwałem na alle za 80 złotych

Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

No i o to mi chodziło Faktycznie fajna jest. Jednak zdecyduję się na "piątkę", gdyż też zależałoby mi na osobnym trzymaniu sprzętu.

Dzięki za porady!

Pozdrawiam!

Domyślnie

A ja polecam torbę Mekko, nie pamiętam dokładnie modelu ale cena bardzo konkurencyjna i bardzo dobrze wykonana. Jesli chcesz więcej opinii poznać na jej temat to napisz do kolegi Lucki.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    A ja polecam torbę Mekko, nie pamiętam dokładnie modelu ale cena bardzo konkurencyjna i bardzo dobrze wykonana. Jesli chcesz więcej opinii poznać na jej temat to napisz do kolegi Lucki.
    A gabarytowo jak ona wygląda, tzn. któremu modelowi odpowiada wg Lowepro: 4 czy 5?

Domyślnie

mekko p202. To co napisałeś spokojnie wejdzie. To co mam w stopce i jeszcze sa dwie komory w srodku wolne na obiektywy.

Domyślnie

A ja polecam ci torby NANEU Pro z serii Correspondent . Dobra jakość za rozsądne pieniądze. Był gdzieś na forum nawet opis jednej z tych toreb. Ja sam mam Corrrespondent 300 i jestem bardzo zadowolony.
    http://tiny.pl/1qvz
    D200+słoiki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    lowepro nova 3aw lub 4. polecam
    minimum 4 albo i 5. ja polecam serie Stealth Reporter. d400 chyba będzie odpowiednia ale do 200 zł to nie ma szans na coś porządnego
    FX

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hcman Zobacz posta
    A ja polecam ci torby NANEU Pro z serii Correspondent . Dobra jakość za rozsądne pieniądze. Był gdzieś na forum nawet opis jednej z tych toreb. Ja sam mam Corrrespondent 300 i jestem bardzo zadowolony.
    http://tiny.pl/1qvz
    Są świetne ale maja jedną wadę - nie mają suwaka wokół klapy glównej. Niby wchodzi głęboko na torbę ale....
    tutaj masz opis Correspondenta 300-tki wraz ze zdjęciami. Jak ci nie zależy na większej szczelności środka to jest to genialna alternatywa. Ja wybrałem jednak Lowepro mimo że miałem też Naneu.

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    minimum 4 albo i 5. ja polecam serie Stealth Reporter. d400 chyba będzie odpowiednia ale do 200 zł to nie ma szans na coś porządnego
    ostatnio Stealth Reporter 300 poszedł na Alle za 150 złotych - przespałem sprawę bo już by był mój :P .
    tutaj masz dobrą ofertę i myślę że lepiej będzie Ci trudno znaleźć - pamiętaj jednak że Nova 5 to już krowa - jak masz teraz mniej sprzętu to kup Nova 4 - poręczna i wygodna a później dokupisz Nova 5. Możesz mi wierzyć że ci nie zginie - ja swoją sprzedałem i teraz żałuję bo musze znaleźć znów coś podobnego gabarytowo żeby pójść w teren z jednym aparatem i jednym szkiełkiem na zmianę - ewentualnie z lampą. Zaczynam dochodzić do wniosku że toreb fotograficznych nigdy dość w domu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów