tego to by juz moj budzet nie wytrzymal. moze kiedys........
Pozdrawiam i dziekuje
Szukaj
tego to by juz moj budzet nie wytrzymal. moze kiedys........
Pozdrawiam i dziekuje
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Widze, ze juz chyba wiesz, ale tak na wszelki wypadek... d50 (lub d70s). Bez urazy dla wszystkich posiadaczy, ale d40 byl krokiem w tyl nikona - nawet numeracja na to wskazuje (prawdopodobnie uzasadnionym marketingowo- wprowadzono jednoczesnie 2 drozsze modele). Jesli poszukasz moze znajdziesz "wystawowe" lub zapomniane w magazynach 50 i 70s. Powodzenia w lowach![]()
D300, i klamoty do niego
R.E.Durka
co myslicie o tym?? http://www.allegro.pl/item244696487_...gb_torba_.html
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
D300, i klamoty do niego
R.E.Durka
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
D50, D70s... i broń boże D40(x), bo znów będą pytania kiedy będzie 50mm HSM![]()
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Kiedy ambicje rosną to wymienia się body
Przed zakupem lustrzanki najpierw należy przemyśleć jakie obiektywy nas interesują (i czy wogóle poza KITem) nas coś interesuje i wtedy decydować się na lustrzankę jakiegoś producenta i dany model.
Raczej osoba która kupuje D40 czy też D50 nie kupi jakiś drogich szkieł , a raczej będzie używała tanich szkieł ...
Garstka ludzi być może kupi drogie szkła do tych aparatów , ale zapewne szybciej kupi takie szkła do D200 lub minimum do D80 ...
Przypomina mi się historia jak kiedyś kupowałem części do swojego komputera "na wyrost" aby dłużej starczył i miał wszystko co powinien ...
Kończyło się to tak że niesamowicie przepłacałem , nie wykorzystywałem w 100% możliwości danego podzespołu (płyta główna) a już za rok-dwa ,płyta była warta grosze a te wystarczenie na "dłużej" to była zwykła bzdura ...
I potem człowiek i tak sprzedawał to za grosze , plując sobie w twarz że nie kupił tańszej płyty bo przy sprzedaży mniej by stracił ...
Dlatego teraz zanim kupiłem sobie lustrzankę przemyślałem czego potrzebuję i jakie obiektywy mnie interesują.
Kupiłem D40 bo stwierdziłem że żadne silniczki i inne pierdoły nie są mi potrzebne bo i tak będe miał KITA i jedyne co dokupiłem to obiektyw Nikona 55-200VR ...
Kupując D70s lub D50 nic bym nie zyskał a co najwyżej wydał bym więcej pieniędzy i co najgorsze nie wiadomo w imię "czego" ???
Dlatego jak słysze o tej "przyszłości' i "lepszości" to śmiech mnie ogarnia ...
Dla mnie osobiście przejście z D40 na D50 było by krokiem wstecz ...
Miałbym aparat z większymi szumami , ze starszą elektroniką , gorszą jakością obrazu, większy i cięższy gabarytowo , z gorszym i mniejszym wyświetlaczem , do tej zmiany musiałbym jeszcze dopłacić a jedynym plusem tego byłby ... silniczek który nie jest mi potrzebny ...
Dlatego wkurzają mnie opinie "pseudo" fachowców , którzy nigdy nie mieli D40 / D40x w rękach i uważają że ten aparat jest beee , a jedynym słusznym wyborem jest aparat taki jaki on posiada czyli D50 lub D70s ...
D40 i D40x jest przeznaczony dla ludzi którzy będą używali głównie KITa i co najwyżej jeden dodatkowy obiektyw TELE ...
Ale niestety niektórzy tego nie moga zrozumieć ...
PS. Zakup starego używanego Nikon D70 to wedug mnie wogóle nieporozumienie ...
Jeśli już brać to tylko D70s ....
Ostatnio edytowane przez kaszpir ; 16-09-2007 o 00:34
Skontaktuj się z nami