Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie Jaka 50 Nikona ??

Witam!!

mam zasadnicze pytanie odnosnie literki "D" przy obiektywie. czym to sie generalnie rozni jesli chodzi o jakosc robionych zdjec od tych bez tej magicznej litery (to ze "D" nadaja sie do cyfrowek to wiem...)

i jaka 50 Nikona jest najlepsza jeslichodzi o ostrosc, winietowanie itp. rzeczy...???

pozdrawiam
    Michal

Domyślnie

Wszystkie maja ta sama budowe optyczna ( jezeli ta sama jasnosc ) Do niektorych tylko jest dolozony AF lub D ( szklo wysyla odleglosc od obiektu ). Wiec roznica lezy nie w szkle, tylko w elektronice

Domyślnie

Myślę, że 50 1.8 obojętnie czy z D, czy bez D, czy made in japan czy nie zaspokoi żądzę perfekcyjnej jakości każdego amatora...
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Najlepsza o ostrosc to jest 55 i to 3.5 Ai przymknieta do 5.6, ma rodzielczosc 200pl/m

Domyślnie

1,4
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

50/1.4 lepiej wykonana lepsze rozmycie tła a co do ostrości to zdania są różne, ale 50/1.4 nie jest gorsza od 1.8 a niektórzy (w tym ja) mówią ze lepsza
    www.bartoszsklodowski.pl
    D300 + MB-D10 | D70s | T 12-24/4 | S 15-50/2.8 | N 50/1.4 | N 85/1.8 | N 70-200/2.8 VR | S 150/2.8 | SB600

Domyślnie

japońska 50 1.8 z szybką, nieco lepsza obudowa niż chnskie, optycznie bardzo podobne chociaż niektórzy twierdzą że różnice widać
    na ibeju widziałem po pare dolców

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

IMO jakąkolwiek weźmiesz będziesz zadowolony. Z drugiej strony jest pytanie czego oczekujesz po tym szkle? Ja akurat sprzedałem to szkło dlatego, gdyż używałem go głównie do portretów, które niestety pokazywały najczęściej za dużo szczegółów zwłaszcza u kobiet

Po prostu nie miałem wyjścia - była to cholerna żyleta
    __________________ ? ___________________

Domyślnie

Tos zyletki nie widzial. Kazda 50/1.8 bije na glowe chocby micro Nikkor 55/3.5 czy micro Nikkor 60/2.8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Tos zyletki nie widzial. Kazda 50/1.8 bije na glowe chocby micro Nikkor 55/3.5 czy micro Nikkor 60/2.8.
    Znaczy, każdą 50/1.8 bije... . No chyba ze jest dobrze tak jak jest, ale jakos nie wydaje mi sie
    Miejsce na Twoją reklamę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów