Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
    szpilka
    Gość

Domyślnie Nikon D50 z Chin

Witam
    Wiem że można taniej kupić aparat w Chinach ale mam pytanie czy ktoś z was kupował i jakie są mniej więcej obecne ceny. Znajoma wybiera sie w styczniu i mogla by mi kupić Nikona D50.
    A jak jest z gwarancją? Czy jest ważna w Polsce?
    Będę wdzięczna za odpowiedzi i sugestie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Rozumię że umiesz czytać gałązki, bo z instrukcją w rodzimym narzeczu na pewno nie sprzedają. Kantońskim też władasz biegle by ewentualnie się dogadać z serwisem.
    pozdrawiam Krzysiaczek

szpilka
    Gość

Domyślnie

Instrukcję w języku polskim można kupić na Allegro za 24 zł natomiat możliwość skorzystania z naprawy w ramach gwarancji mnie ciekawi. Czy można w Polsce zgłaszać sprzęt do naprawy bezpłatnej do Serwisu Nikona zakupiony w Chinach?

Domyślnie

No tak. Instrukcje można piracką nabyć, ale serwis musi być orginalny i darmowy. Mentalność Kalego.
    Acha nie zapomnij o panach z urzędu celnego.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szpilka
    Czy można w Polsce zgłaszać sprzęt do naprawy bezpłatnej do Serwisu Nikona zakupiony w Chinach?
    Myślę, że z tym pytanie to chyba najlepiej i najpewniej jest zadzwonić do Nikon Polska. Telefon znajdziesz na głównej stronie forum u góry albo na stronie www.nikon.com.pl

P.S.
    Z tego co wiem to Chiny jeszcze nie należą do Unii Europejskiej

Domyślnie

Ale pewnie już niedługo...
    D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wawa / Jasło

Domyślnie

W Chinach sprzet foto nie jest taki tani jakby sie moglo wydawac - jest porownywalnie drogi jak w Polsce. A juz napewno nie oplaca sie kupowac D50 skoro w Polsce masz zwrot 400zl. Na 99% gwarancja nie bedzie obowiazywac w Polsce. Jesli gdzies bedzie tanszy, to w Hong Kongu, tam ceny sa mniej wiecej takie, jak w USA, np. D50 KIT kosztuje ok. 380 Funtow angielskich.
    Moim zdaniem szkoda sobie zawracac glowe.
    D90 | 18-200 DX | 35 DX | SB-800 | Nova 3AW | Coolpix P310
    There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

bombel
    Gość

Domyślnie

A czy na chińskich 'delete' pisze po chińsku? I myślicie, że łatwo odróżnić On od Off w mandaryńskim?

[żartowałem]

Domyślnie

nikon D50 jest juz naprawde tani (2444zł za korpus -400zł = 2044zł )
    jeszcze taniej chcesz kupic?

zadzwon do nikon polska spytaj czy za darmo nie rozdają
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

uwazaj lepiej bo jak znajomy kupil obiektyw z zagranicy za kilkanascie tysiakow... chcial zwrot jakis, to musial pozniej podatek placic :P i clo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów