Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie jaka klisza kolorowa

Witam

Bede robil zdjecia na imprezie firmowej , tylko mam klopot bo maja to byc zdjecia kolorowe, a jak co niektorzy wiedza nie znam sie zbytnio na materialach kolorwych. Wiec mam pytanie do was jaki materai wybrac, beda to pewnie zdjecia w pomieszczeniu przy pewnie dosc slabym oswietleniu, lampe mam sunpaka (jakas staroc bez TTL i innych bajerow) wiec szukam czegos o dosc niskim ziarnie i duzej tolerancji na swiatlo.
    Bede wdzieczy za pomoc
    pozdrawiam
    JELO
    F100 /F50 /D90 /NIKKOR 35-80,18-105, 20, 50, SIGMA 100-300

Domyślnie

Nie cuduj, w labie jak będą mieli spieprzyć to i tak to zrobią niezależnie od materiału. Bierz superię 400, naświetl na 320 lub nawet na 250 i tyle. W labie się nie przyznawaj że tak zrobiłeś.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

nie wyjdzie za duze ziarno??
    pozdrawiam
    JELO

Domyślnie

Nie jeśli ty dobrze naświetlisz, a lab dobrze wywoła. Chcesz namiar na lab w Poznaniu ?
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Dobrze klisze wołają ponoć w foto "pod dachem" - gdzieś naprzeciwko Heliosa to jest - We Wrocku, albo Agfa na Jedności Narodowej - to jeśli chodzi o laby. Jeśli chodzi o klisze to kiedyś nie myślałam o materiałach, a jak już zaczęłam myśleć to przeszłam na czarnobiałe więc niestety nie umiem ci pomóc.
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

szymony ja z Wroclawia, wiec raczej do poznania nie bede wysylal :P ale dzieki

imago pod dachem jest na komadorskiej, wiem bo tylko tam wolam
    pozdrawiam
    JELO

Domyślnie

No dobra ale i tak wszyscy wiemy, że chciałam dobrze prawda? A tak przy okazji podepnę się do pytania - tak na przyszłość - co myślicie o fuji press - podobno przy dużych czułościach zachowuje stosunkowo niskie ziarno... a może taki film byłby dobry na foty z imprezy?
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

no wiem wiem

fuji press widzialem chyba 800 i ziarno mialo dosc spore
    pozdrawiam
    JELO

Domyślnie

Ja polecam takze superie 400 ,Fuji press to chyba niepotrzebne wywalanie kasy.
    bylem ostatnio na firmowej imprezie. Myslalem ze bedzie kicha ,a tu... mile sie zaskoczylem.
    http://pjolo.blogspot.com/ "Albo mieć, albo być"

Domyślnie

a przypadkiem Fuji Press już nie produkują?

Uprawnienia umieszczania postów