Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kasia na Kazimierzu

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Coś takiego wykombinowałem z Kasią na krakowskim Kazimierzu Sesję w pewnym momencie przerwała ulewa:/ Co sądzicie?

1.

2.

3.

4.

5.

Zapraszam do oceniania i testowania mojej wytrzymałości na krytykę
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 07-02-2025 o 12:08 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Domyślnie

Strasznie jasno.. gdzieniegdzie przepalenia.

1 dziwny kadr... jakoś mi nie podchodzi.
    2 czy ta ściana jest rzeczywiście taka fajna, cieplutka i przyjemna, że modelka się niej tuli?
    3. chyba najlepsze... ale m.in. przepalone butki i mz można trochę prawej strony uciąć (zobacz PD)
    4. Nieostre, przepalone...
    5. zdecydowanie najlepsze, ale wywołaj raw'a jeszcze raz.. znowu przepalenia. Sprawdź też wersję B&W..

Domyślnie

Myślałem, że naprawdę będzie Kaśka na jakimś Kaziku, a tu tymczasem jest w Kazimierzu. No tak, ale szanowny kolega z Krakowa, że chodzicie na pole to wiedziałem, ale żeby na Kazimierz jeździć to już nie.
    Zdjęcia mnie nie przekonują raczej, ot fotki z wycieczki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta
    Myślałem, że naprawdę będzie Kaśka na jakimś Kaziku, a tu tymczasem jest w Kazimierzu. No tak, ale szanowny kolega z Krakowa, że chodzicie na pole to wiedziałem, ale żeby na Kazimierz jeździć to już nie.
    No tak to już jest z Krakusami, że mieszkają we dworach i wychodzą na pole. Wszyscy inni, którzy mieszkają w polu i wychodzą na dwór mogą nie znać tej terminologii A tak na poważnie to stwierdzenie "na Kazimierzu" jest jak najbardziej poprawne. Coby nie być gołosłownym można porównać liczbę wyświetleń tych zwrotów w google...
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...tnG=Szukaj&lr=
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...tnG=Szukaj&lr=

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta

Kazimierz to dzielnica miasta wiec wyrażenie: jechać na Kazimierz jest zgodne z poprawnoscią językową.
    W Warszawie mówią : jadę na Pragę, a przecież nie DO
    Pozdrawiam i zapraszam NA KAZIMIERZ
    Bartek

Fotki: oj portretu to ja się po zbooju boję - a tym bardziej oceniać mi trudno ale jak mam swój pogląd
    wygłosić to lubię zdjęcia na których widać że jest kontakt model-fotograf i taka jest moim zdaniem 4.
    Najlepsza w tej serii.

Domyślnie

Fakt, przepraszam - niedopatrzenie moje. Ciągle mi się zdawało, że chodzi o Kazimierz nad Wisłą, nie zaś o ten krakowski. Zwracam honor Sztolcman...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorze/ale niech będzie że z Bdg ;]

Domyślnie

dla mnie 6-ka zdecydowanie najlepsza tylko pogmerałbym w ekspozycji i kontraście bo wydaje mi się, że jest zbyt ciemna. no i tak jak już zostało wspomniane postaraj się żeby następnym razem była mniej spięta.. pozdr.

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki. Następnym razem spróbuję bardziej rozluźnić Kasię i będę zwracał większą uwagę na układ rąk. Rzeczywiście ręce skrzyżowane to typowy odruch obronny i na zdjęciu wygląda to nieco nerwowo. No coż następnym razem przed sesją trzeba będzie z modelką walnąć strzemiennego
    Prawdopodobnie następna sesja nie będzie już w plenerze, gdyż po wypłacie planuję zabawę z oświetleniem studyjnym. Jak coś mądrego spłodzę to na pewno wam zaprezentuję Ehhh jeszcze 5 dni czekania...
    Pozdrawiam

Domyślnie

IMHO Na jedynce przeszkadza ta biała część łuku na środku kadru.
    4 dla mnie najlepsza tylko bym podostrzsył. 5 mniej centralnie może do prawej.
    W 3 widziałbym inne tło. 2 fajna.

Ale jestem za 4

Domyślnie

Najlepszy kadr to 4, ale faktycznie nieostro. Dziewczyna ładna, także bez szczególnej nieprzyjemności pewnie wybierzesz się z nią jeszcze na jakiś plenerek.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów