Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: 4Gb RAM a WinXP

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Mówiłem o innych systemach niż Windows, i tam zawsze staram się nie używać swap.
    Jaki by system nie był wyłączenie swap nie jest zbyt mądrym pomysłem niezależnie od tego ile się RAMu posiada. Swap istotnie zwiększa ilość dostępnej pamięci roboczej i wbrew pozorom nie spowalnia specjalnie systemu (oczywiście dobrze skonfigurowany swap).

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Jaki by system nie był wyłączenie swap nie jest zbyt mądrym pomysłem niezależnie od tego ile się RAMu posiada. Swap istotnie zwiększa ilość dostępnej pamięci roboczej i wbrew pozorom nie spowalnia specjalnie systemu (oczywiście dobrze skonfigurowany swap).
    Przy typowych pracach tak. Przy niektórych już niestety nie, i tam muszę wsadzić więcej pamięci i swap wyłączyć, by nie czekać na wyniki kilka dni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Przy typowych pracach tak. Przy niektórych już niestety nie, i tam muszę wsadzić więcej pamięci i swap wyłączyć, by nie czekać na wyniki kilka dni
    Jak stawiasz serwer w centrum obliczeniowym, gdzie non stop chodzi 1 aplikacja i wykorzystuje całą dostepną pamięć to pewnie tak. Niemniej i tam swap się opłaca z odpowiednio podrasowanym algorytmem korzystania z niego. Jak optymalizujesz system pod jedną aplikację to możesz sobie pozwolić na modyfikację jądra . Oczywiście pod warunkiem posiadania odpowiednich umiejętności tudzież dostępu do ludzi z takowymi.

pebees
    Gość

Domyślnie

milo_ja jak widzę, jakoś się rozumiemy, więc tego OT możemy zakończyć

Natomiast wciąż czekam na odpowiedź segla

Domyślnie Odp: 4Gb RAM a WinXP

Odgrzebuje tego trupa bo zakladac nowego tematu nie ma sensu.

Sprawa wyglada tak:
    Postanowilem zastrzyk gotowki przeznaczyc na wymiane mojego zabytkowego komputera na cos nowszego.

Docelowo planuje wladowac tam procesor 4-rdzeniowy i 8 GB ramu.Pytanie jaki dobrac system zeby uzyskac dobre osiągi.
    Poruszamy sie w srodowisku Windows z wielu powodów i okienka mają być - pytanie które.

Druga sprawa - czy jes mozliwosc uzywania na płycie tylko jednej 2GB kosci pamieci(mam zamiar kupic ciut lepsze ale nie wszystkie na raz)
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Polecam artykuł z ostatniego NEXT-a 5/08 zatytułowany "Ponad czwartym gigabajtem", są tam odpowiedzi na wszystkie pytania postawione w tym wątku, w tym i Twoje.

podly
    Gość

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Odgrzebuje tego trupa bo zakladac nowego tematu nie ma sensu.

Sprawa wyglada tak:
    Postanowilem zastrzyk gotowki przeznaczyc na wymiane mojego zabytkowego komputera na cos nowszego.

Docelowo planuje wladowac tam procesor 4-rdzeniowy i 8 GB ramu.Pytanie jaki dobrac system zeby uzyskac dobre osiągi.
    Poruszamy sie w srodowisku Windows z wielu powodów i okienka mają być - pytanie które.

Druga sprawa - czy jes mozliwosc uzywania na płycie tylko jednej 2GB kosci pamieci(mam zamiar kupic ciut lepsze ale nie wszystkie na raz)
    vista albo w 2003 server. ja planuje 4gb i od visty trzymam sie z daleka, takze w2k3.

kazda vista?
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Uprawnienia umieszczania postów