Close

Strona 1 z 30 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 295

Domyślnie D300 a nowy grip

Witam

Wlasnie przegladalem zdjecia nowego gripa na dpreview. Jak juz pewnie wiekszosc zauwazyla, grip ten ma calkowicie inna konstrukcje mocowania. Janda bateria dalej tkwi w body a tylko druga znajduje sie w gripie.
    Chyba oznacza to, ze trzeba bedzie za kazdym razem odkrecac gripa, gdy bedzie sie chcialo naladowac "korpusowa" baterie. Nie sadzicie, ze bedzie to dosyc uprzykrzajace dla uzytkownika? Poza tym, jak to wplynie na "zywotnosc" samego gripa a dokladniej mowiac na system mocowania oraz styki.?

pozdrawiam
    Robert
    Korpus z gripem + 3 stałki + 3 zoomy + jakaś lampa

Domyślnie

możesz chyba ładowac bezposrednio z body i/lub używac tylko baterii w gripie
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Domyślnie

zatem szybkie przelozenie dwoch kompletow naladwonych beterii odpada

Domyślnie

ale za to możesz trenować żonglerkę 8 paluszkami (czy ile ich tam wchodzi) i jednym gorącym aku na raz = bezcenne
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Domyślnie

jak dla mnie jest to innowacja a każda nowa rzecz czy opcja o czymś co sie dobrze nie zna i nie miało styczności w rzeczywistości przyprawia o jakieś mieszane uczucia.
    ja tam sceptycznie podchodze do tego bo właśnie nie wiadomo jak to jest rozwiązane do końca. ale fakt faktem ciekaw czy można będzie ładować przez aparat.
    samo ładowanie też może być uciążliwe w pewnym sesie bo ma sie ograniczony zakres działań wtedy nawet
    www.paintingpictures.onwlog.com

D70s Nikkor 10.5mm|50mm|18-70mm SB 26|800

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Domyślnie Grip do D300

Jeszcze nikt z piszących nie miał go w ręce, ale oczywiście już został poddany "konstruktywnej" krytyce. No cóż, to takie polskie. Krytykujemy wszystko i wszystkich. Najbardziej lubimy krytykować coś, co skonstruowali wykształceni inżynierowie. Krytykujemy również aparaty . A na pytanie - czytałeś instrukcję? - słyszymy wtedy - tyle stron? Kto by to czytał? No właśnie. Bez komentarza.

Domyślnie

po pierwsze - cala moja wypowiedz ma forme raczej pytania do wszytskich tu obecnych a propo nowego wygladu i funkcjonalnosci Gripa.
    po drugie - nie skrytykowalem jeszcz tego produktu tylko zwrocilem uwage na aspekt, ktory przynajmniej, jak dla mnie, moze okazac sie niewygodny.
    po trzecie - co wyczytam w instrukcji lub co zobacze w realu. Ze klapka od bateri znajudje sie pod gripem i ze moge ladowac przez kabelek? Dla mnie to nie jest wygodne rozwiazanie.

Normalnie uzywam gripa i dwoch baterii. W przyapdku, gdy podczas robienia zdjec w pomieszczeniu, "konczy" mi sie jedna bateria, to wyciagam, wkladam w ladowarke i pstrykam dalej na drugiej. Zanim druga mi sie wyczerpie to juz pierwsza mam w jakims tam stopniu naladowana. A w D300 jak mam to zrobic? Odkrecac Gripa? Korzystac z dodatkowej trzeciej baterii? jechac na bateriach AA? A moze odlozyc aparat na jakis czas i poczekac az sie wreszcze przez kabelek naladuje? Oczywiscie mozna sie zaopatrzyc w kilka dodatkowych baterii i zmieniac je co chwilke. Jednak w korpusie bedzie ciagle tkwila jedna wyczerpana i w pelni nieuzyteczna.

po czwarte - czytam instrukcje
    po piate - skoro "bez komenatarza" - to po co byl ten zgryzliwy komentarz? jakos nikomu nie przeszkadza "gdybanie" na temat D3 i D300, gdzie w dloniach tak na prawde trzymalo niewielu i to jeszcze tyko przez kilka minut.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalam Zobacz posta
    A w D300 jak mam to zrobic? Odkrecac Gripa? Korzystac z dodatkowej trzeciej baterii? jechac na bateriach AA? A moze odlozyc aparat na jakis czas i poczekac az sie wreszcze przez kabelek naladuje? Oczywiscie mozna sie zaopatrzyc w kilka dodatkowych baterii i zmieniac je co chwilke. Jednak w korpusie bedzie ciagle tkwila jedna wyczerpana i w pelni nieuzyteczna.
    hmm jedna bakteria w d200 starcza na okolo 450klapniec. podejrzewam ze w d300 nie bedzie inaczej. dodatkowo masz druga w gripie .. drugie 450. malo znam sytuacji kiedy potrzebujesz wiecej bez mozliwosci podpiecia kabelka na dluzszy czas.

bateria w body przy zalozonym gripie i jednoczesna mozliwosc dopakowania paluszkami to pomysl z minolty modelu dynax7 - zreszta wiekszosc dobrych rozwiazan w nowoczenych aparatach fotograficznych pochodzi z śp. Minolty

pomysl jest dobry i jesli jest dobrze zaprojektowany to ludzie beda chwalic.

Domyślnie

A można prosić linka do tego gripa na dpreview?

Domyślnie

[sailor napisal: hmm jedna bakteria w d200 starcza na okolo 450klapniec. podejrzewam ze w d300 nie bedzie inaczej. dodatkowo masz druga w gripie .. drugie 450. malo znam sytuacji kiedy potrzebujesz wiecej bez mozliwosci podpiecia kabelka na dluzszy czas. ]

900 zdjec to wcale nie tak duzo , zwlaszcza przy 11fps, mecz 1szo ligowy , slub z z plenerem, calodniowe targi - spokojnie wystarczy
    bateria wymuszajaca odkrecanie gripu to porazka, i to mozna powiedziec bez trzymania nowego gripa w rece

Strona 1 z 30 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów