Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

50/1.4 nie mam ale chciałbym. Natomiast 50/1.8 wg mnie to szkło genialne biorąc pod uwagę cenę. Uważam, że do portretu z cyfrą nadaje się doskonale. Jak ktoś robi zbliżenia samej twarzy to rzeczywiście może mieć problem natomiast od pasa lub ramiona i twarz 75mm spokojnie wystarczy.
    Z Mikiem się nie zgadzam.

Oszczędny w słowach Awatar Kwiatus
    Miasto
    Warszawa / Bridgwater

Domyślnie

Ja mam ten obiektyw i jestem z niego bardzo zadowolony, daje piękny bokeh, przy przysłonie 1,4 trochę mała GO, chociaż do wykorzystania, od mniej więcej 2,0 piękny obraz, w razie pytań albo zdjęć testowych chętnie służę pomocą.

poniżej zdjęcie tym obiektywem robione, przysłona 2,2 migawka 1/13 sekundy , statyw:

http://www.sfoto.ayz.pl/kwiatusFX
    http://swiatfoto.pl
    | D300S | D70S | 17-55 2.8 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.4 | 80-200 2.8 AF D ED | SB-800 |

Domyślnie

Nieco odgrzebie temat.
    Czy możecie mi powiedzieć, jakie różnice są w wykorzystaniu tego obiektywu między cyfrówką a analogiem.
    Stałem się posiadaczem Nikona FM3a i teraz za parę dni będę kupował obiektyw (obecnie mam tylko body i już nie mogę się doczekać). Kieruję się do tego Nikkora 50mm 1.4 lub, jeśli się uda to do 105mm. Ale to już pieniądze zdecydują raczej. Nikkor 50mm 1.8 jest sporo tańszy - może jednak w niego wskoczyć?
    Znalazłem testy tego szkła - ale obecnie wszystko testują na cyfrakach a ja z Panasonica LX3 wskoczyłem na analoga Nikona FM3a.
    Dziękuję z góry.
    Panasonic GX7 + D750 - jako backup

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikul22 Zobacz posta
    Stałem się posiadaczem Nikona FM3a.
    Kup 50mm AIS lub 45mm AI-P.
    Ten 45mm był często sprzedawany razem z FM3a jako kit.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów