1600 z d70s jest calkowicie ok
kompletnie nie rozumiem jak mozna na nie marudzic.
wina po stronie fotografa a nie aparatu
pozdro
olo
Szukaj
1600 z d70s jest calkowicie ok
kompletnie nie rozumiem jak mozna na nie marudzic.
wina po stronie fotografa a nie aparatu
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
no nie wiem czy takie calkowicie ok jest... zobaczcie sami:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=35378
robilem foty na ISO 3200 (1600 i niedoswietlane o 1EV). Pelno pracy z wywolywaniem rawow, odzumianiem, ale wyniki i tak nie zaciekawe. Robilem nawet obitke takiej foty na papierze (13x1i powiem prawde, ze da sie ogladac takie zdjecie. Papier duzo zatuszuje i trzeba pamietac, ze ogladajc foty na monitorze widzimy jednak zdjecie w wiekszym rozmiarze niz byloby to na papierze (no chyba, ze ma to byc 30x40
)
Jest jeszcze jedno wyjście: konwertować takie foty do b/w, najlepiej z małym udziałem kanału R. Wtedy wada może stać się nawet zaletą![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Apropos linka podanego przez Zbigniewa na poprzedniej stronie:
wątpię, by te zdjęcia były prosto z aparatu, bez odszumiania - D 70tka nie ma tak monochromatycznego szumu...
Ja mam podobnie. Zrobiłem zdjęcie w ISO 1000 tylko w JPG. A zdjęcie było poprawinie naświetlone. Bez odszumiania zdjęcia... Raczej tragedia. Jak już napisali-duże ISO - przedewszystkim RAWy.
"Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
|| D70 | T17-50/2.8 ||
Fakt! w rawach jest spora różnica(na plus) na dużym iso,ale są też różnice w czym się wywołuje rawa.
D300s,T17-50,SB-800
czyli konkretnie do zaszumionych rawow z d70s co (jaki program) polecacie do wywolywania?
Piter, a w ogóle to po co forsowałes 'kliszę" wzmocnieniem 1600 trzeba było lekutko lampą błysnąć, tylko tak naprawdę lekutko.
Skontaktuj się z nami