Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Stare Powązki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Stare Powązki

Nie tyle o zdjęcie, co o obróbkę pytam. Jest z czym do ludzi, czy obciach straszny?

Pozdrawiam!
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motylanoga Zobacz posta
    Nie tyle o zdjęcie, co o obróbkę pytam. Jest z czym do ludzi, czy obciach straszny?
    Na wstępie powiem, że cholernie lubię cmentarze. Zboczenie jakieś, czy coś? Ale do rzeczy. Kolorystyka nie bardzo mi leży i raczej poszedłbym w kolory bardziej soczyste, bo i temat fotki dość mało przykuwający uwagę. Tak więc dla uratowania fotki pójdź w kolorki.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Z pewnością udało ci się zrobić z tego starą fotografię. Z tym, że nie wystarczająco. Jak dla mnie trafiłaś na okres nieciekawej kolorystyki zdjęcia, jakieś orwo-color. Bardziej malownicze by było chyba jakbyś pociągnęła jeszcze wstecz - a może nawet do starego poplamionego BW/sepia.
    No chyba, że twoim bezpośrednim celem było osiągniecie tego co jest tutaj.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

a ja bym zostawil kolorystyke taka jaka jest - jedynie dodallekko sepiowego zabarwy i wzmocnil zielen.
    soczyste kolory sa fajne ale nie dla cmentarza, a tym bardziej powązek.
    postarzanie zdjęcia mi nie lezy. poziome zarysowania nie wyglądają dobrze, przydalo by sie więcej przypadkowych zarysowan i jakies wytarcia. jezeli pozwolisz pobawie sie troche i pokaze o co mi chodzi
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    a ja bym zostawil kolorystyke taka jaka jest - jedynie dodallekko sepiowego zabarwy i wzmocnil zielen.
    soczyste kolory sa fajne ale nie dla cmentarza, a tym bardziej powązek.
    postarzanie zdjęcia mi nie lezy. poziome zarysowania nie wyglądają dobrze, przydalo by sie więcej przypadkowych zarysowan i jakies wytarcia. jezeli pozwolisz pobawie sie troche i pokaze o co mi chodzi
    pozdrawiam
    Słyszę właśnie, że nie masz przekonania do mojej wersji, ale sam sprawdź konkretnie na tej fotce.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Dobry cmentarz nie jest zly. Nawet ciekawe zdjęcie. Zastanowił bym się jeszcze nad obrówką. Zastosowana tutaj tak średnio mi pasuje - tak sztucznością trochę zalatuje. Soczystości kolorom bym więcej nie dawał, nawet troszke można by je do taniego proszku wrzucic. Motylanoga, proponuje jeszcze poeskperymentowac, jak cos fajnego wyjdzie na pewno da ci spora satysfakcje.

PS.
    Ja jak david555, rowniez cmentarze lubie. Heh tylko nie myślcie ze po "kościstym" wątku tylko takie klimaty są w moim typie.

Pozdrawiam
    AK
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Uprawnienia umieszczania postów