Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: W oddali...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

D_Z_I_A_D_E_K czasami warto zrobić zdjęcie w innym ujęcia aniżeli 1/3, 2/3 etc.- takie małe odstępstwo od zasady . Jest to pełen kadr więc zawsze można dowolnie wykadrować. Ponadto fotka jest bez jakiejkolwiek obróbki. Faktycznie, statek lekko "wypływa" i również to zauważyłem po umieszczeniu zdjęcia na forum- wcześniej wydawało mi się ok, a należałoby je przesunąć w prawo o 0,02- masz oko . Tyle słowem wyjaśnienia, ale nie każdemu musi się podobać, a za opinię dziękuję. Pozdrawiam T_P_

Domyślnie

david555 gratuluję . Kiedy ja będę mógł cieszyć się tak samo jak Ty, ech...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    david555 gratuluję . Kiedy ja będę mógł cieszyć się tak samo jak Ty, ech...
    Dzięki, ale ja oprócz radości czuję dziwna panikę. Ciekawe dlaczego?
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

D_Z_I_A_D_E_K czasami warto zrobić zdjęcie w innym ujęcia aniżeli 1/3, 2/3 etc.- takie małe odstępstwo od zasady .
    Oczywiście reguły są po to żeby je łamać ale temu zdjęciu nie wyszło to na dobre.

Jest to pełen kadr więc zawsze można dowolnie wykadrować.
    Ja staram się kadrować już na etapie patrzenia w wizjer.

Ponadto fotka jest bez jakiejkolwiek obróbki.
    Powaga??? To strasznie dziwna kolorystyka jest na tej fotce, może to WB.

Faktycznie, statek lekko "wypływa" i również to zauważyłem po umieszczeniu zdjęcia na forum
    Lekko......? Proszę Cię.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    Powaga??? To strasznie dziwna kolorystyka jest na tej fotce, może to WB.
    Nie. To urok kliszy i pochmurnej nadmorskiej pogody. Mam bardzo podobne zdjęcie o praktycznie takiej samej kolorystyce - też na kliszy i nota bene tym samym obiektywem.

Faktycznie, statek lekko "wypływa" i również to zauważyłem po umieszczeniu zdjęcia na forum- wcześniej wydawało mi się ok, a należałoby je przesunąć w prawo o 0,02- masz oko
    Lekko......? Proszę Cię.
    Mam wrażenie, że jeden z was myśli o krzywym horyzoncie, a drugi o miejscu przed dziobem statku.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

nie wiem czy to zabieg specjalny czy nie .. ale kopnalbym statek w prawo .... aby dac mu wiecej wody do zeglowania

Domyślnie

Ja staram się kadrować już na etapie patrzenia w wizjer.
    Tak się składa, że w przeciwieństwie do Ciebie ja nie mam wyjścia- zawsze muszę wykadrować zdjęcie na etapie patrzenia w wizjer. Zauważ, że w moim body nie ma magicznego ekraniku i przycisku "usuń", a "karta pamięci" ma maksymalnie 36 klatek . Człowiek nie jest nieomylny, chyba że masz na myśli swoją osobę.

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Nie. To urok kliszy i pochmurnej nadmorskiej pogody. Mam bardzo podobne zdjęcie o praktycznie takiej samej kolorystyce - też na kliszy i nota bene tym samym obiektywem.
    Dziękuję Macro, że w dobie komputeryzacji i programów graficznych rozwiniętych do maksimum są tacy ludzie jak Ty, którzy oprócz PS czują klimat fotografii wykonanej analogiem- szacunek z mojej strony.

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Mam wrażenie, że jeden z was myśli o krzywym horyzoncie, a drugi o miejscu przed dziobem statku.
    Cytat Zamieszczone przez nimlot Zobacz posta
    nie wiem czy to zabieg specjalny czy nie .. ale kopnalbym statek w prawo .... aby dac mu wiecej wody do zeglowania
    O powyższym wypowiedziałem się wcześniej:

Macro- z pewnością wyglądałoby lepiej, jednak nie mam takiego ujęcia . Publikując owe zdjęcia miałem odrobinkę nadziei, że chociaż przesłanie "długiej podróży" uda mi się ukazać, a czy się udało- oceńcie sami .
    T_P_

Uprawnienia umieszczania postów