Witam.

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
wyprana kolorystyka może też być winą skanera, tudzież softu do skanowania - z doświadczenia wiem, że co skaner i sterownik do niego to inne rzeczy wychodzą - sam skanujesz czy gdzieś dajesz?
Skanuję w "labie" na Nikonie 9000ED w rozdzielczości 4000 dpi.

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
...IMHO 2 wersja ciekawsza ale dał bym ciutkę więcej tego dołu bo teraz jest go odrobinę za mało i stateczek tak ginie na tle tego wypranego nieba.

Jaki materiał?
Zastanawiałem się nad tym, ale jak dam dołu, to będzie wówczas morze rozmyte, ech- jak nie urok to...
Pracuję zazwyczaj na uniwersalnym filmie- Fuji Superia 200 i to zdjęcie jest właśnie z niego.

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
Jak szczerze, to szczerze. Nadal statek jest niestety w tym samym miejscu i kolorki wyprane, jak już zauważono. No i ta pierońska winieta. Jak zeskanowałeś fotkę, to trzeba ją było wrzucić do PS-a i odrobinkę nad nim popracować. A tak poprawa mierna.
Rzecz w tym, że wszystkie prezentowane przeze mnie prace będą (przynajmniej na razie) bez jakiejkolwiek obróbki (muszę to chyba umieścić w stopce) . Wiem, że zaraz pojawi się pytanie- dlaczego itd. A no dlatego, że jestem "miłośnikiem fotografii analogowej" w szerokim tego słowa znaczeniu i ciekaw swoich umiejętności, "wyczucia" światła, dobierania określonego filtra etc., nie zaś przesuwania suwaczkami w prawo i lewo, tudzież wystemplowania tego co natura stworzyła . Według mnie, nie w tym rzecz, ale zdaję sobie sprawę, że każdy może mieć odmienne zdanie i odmiennie pojmować zabawę z fotografią- temat rzeka, stąd nie chcę w niego brnąć.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i opinie- przydadzą się na przyszłość i zapraszam do komentowania dalszych moich prac oraz tych, które zostały już zamieszczone na forum . Pozdrawiam T_P_